Ξεκινά η αναβάθμιση του Δημοτικού & Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου

Τι θα περιλαμβάνει το έργο σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας

Το με τον ανάδοχο του έργου «Αναβάθμιση του Δημοτικού και Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας» υπέγραψε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, σε μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την πόλη, σύμφωνα με το δελτίου τύπου του Δήμου Λευκωσίας. 

Η συνολική ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου ήταν απόλυτα επιτακτική και γνωστή σε όλους. Οι υποδομές ανεγέρθηκαν τη δεκαετία του ’80 και έκτοτε δεν έτυχαν σοβαρής αναβάθμισης, ενώ η συντήρηση τους ήταν ιδιαίτερα ασύμφορη, λόγω των πεπαλαιωμένων μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αλλά και των πολλών οικοδομικών  φθορών. 

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται μετά από 10 χρόνια έντονης διεκδίκησης για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και, ταυτόχρονης, σημαντικής προσπάθειας και οικονομικής επιβάρυνσης, ώστε να κρατηθούν σε λειτουργία οι υπάρχουσες υποδομές για να εξυπηρετούν αθλητές και δημότες. 

Στην διάρκεια αυτής της δεκαετίας, οι προσπάθειές μας ακυρώνονταν κατ’ επανάληψη, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κρίσης του 2013 και μετά, η προσήλωσή μας, όμως, στον στόχο και η εύρυθμη συνεργασία με την διοίκηση και το συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, επιτέλους είχαν αποτέλεσμα και η απαιτούμενη χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε. 

Το έργο, που θα υλοποιηθεί με την μέθοδο «Μελέτη – Κατασκευή και 10ετής Συντήρηση» θα ξεκινήσει στις 29 Αυγούστου και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 14μηνών από την έναρξη των εργασιών. Αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει: 

•    Νέα μηχανοστάσια με νέες ενεργειακά αναβαθμισμένες Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις 

•    Νέα, θερμαινόμενη Δημοτική Δεξαμενή με νέες διαστάσεις (33,38x25x1-2μ), ώστε κατά τους χειμερινούς μήνες να χρησιμοποιείται και σαν προπονητική με 10 διαδρομές κολύμβησης

•    Νέα παιδική πισίνα

•    Επέκταση των ορίων του εξωτερικού χώρου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

•    Κατάργηση της καταδυτικής δεξαμενής και δημιουργία νέας θερμαινόμενης προπονητικής Δεξαμενής (25x15x2μ), ώστε να χρησιμοποιείται ως προπονητική με 6 διαδρομές κολύμβησης,

•    Αντικατάσταση των επενδύσεων της Ολυμπιακής Δεξαμενής, η οποία έχει 8 διαδρομές κολύμβησης

•    Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών δαπέδων

•    Συντήρηση των κερκίδων

•    Αναβάθμιση υφιστάμενης περίφραξης για ασφάλεια του χώρου

•    Νέο κτίριο, το οποίο θα περιλαμβάνει ντους/αποδυτήρια για παιδιά και ΑΜΕΑ, Ιατρείο, χώρο για Dopping Control  και γυμναστήριο

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στο κολυμβητήριο της Λευκωσίας φιλοξενεί το 80% περίπου του αγωνιστικού αθλητισμού στον τομέα της κολύμβησης και υδατοσφαίρισης της επαρχίας Λευκωσίας και το 50% των αθλητών αυτών σε Παγκύπρια βάση.

Με την ολοκλήρωση του έργου, όχι μόνο οι δημότες της Λευκωσίας, αλλά και οι αθλητές ολόκληρης της Κύπρου θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν σε νέες, ασφαλείς, ποιοτικά και αισθητικά αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, να απολαύσουν την προπόνησή τους, την δροσιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις. 
 

 
22431