Ξεκινά η καταβολή εφάπαξ ποσού ύψους €30 εκ. σε επιχειρήσεις

Προϋπολογισμό 3,8 εκατομμυρίων για Πασχαλινό επίδομα ενέκρινε το Υπουργικό / Καταβολή εφάπαξ ποσού σε εταιρείες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΟΥΣΙΑ / DIGITAL TV

Πασχαλινό μποναμά, ύψους 3,8 εκατομμυρίων που θα δοθεί σε περίπου 17 χιλιάδες συνταξιούχους, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, μετά από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα €190 και δικαιούχοι είναι μόνο συνταξιούχοι, δηλαδή νοικοκυριά με ένα συνταξιούχο που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν €190 και νοικοκυριά με δύο συνταξιούχους θα λάβουν €380.

Πιο Συγκεκριμένα, το  Πασχαλινό Δώρο για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 23 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι με αντίστοιχες αποφάσεις της Κυβέρνησης το μέγιστο επίδομα σε Χαμηλοσυνταξιούχους αυξήθηκε από €150 σε €369, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν συνολικά εισοδήματα που υπερβαίνουν το όριο της φτώχειας, δηλαδή άνω των €710 μηνιαίως, ενώ με αποφάσεις της Κυβέρνησης όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι δικαιούνται παροχή Χριστουγεννιάτικου δώρου, δωρεάν 4 ημέρες διακοπές, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω του Γεσυ όπως επίσης δωρεάν διακίνηση με δημόσιες συγκοινωνίες.

Από χθες άρχισε και η καταβολή επιδομάτων εργαζομένων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα εφάπαξ ποσά ύψους 30 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις, εστιατόρια, μπαρ και σε όσους δικαιούνται την χορηγία.

 
13316