€6.700.000 μοιράζει ο Τζόκερ – 14 παιχνίδια το Σαββατοκύριακο στις δύο κατηγορίες της Bundesliga

Ανοίγουν από σήμερα Σάββατο (23/5) τα Πρακτορεία Στοιχημάτων, δύο μήνες μετά το κλείσιμο τους και φίλοι των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, καθώς και των υπόλοιπων στοιχημάτων θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά, στη βάση των παραμέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

Μάλιστα, το άνοιγμα των Πρακτορείων γίνεται σε μία εποχή που Τζόκερ και ΛΟΤΤΟ ετοιμάζονται να μοιράσουν εκατομμύρια αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν 14 παιχνίδια στις δύο κατηγορίες του Γερμανικού Πρωταθλήματος, γνωστότερου ως Bundesliga.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα ποσά που μοιράζει ο ΟΠΑΠ
Ειδικότερα και όπως φαίνεται και στην πιο κάτω φωτογραφία, τα τρία πιο δημοφιλή παιχνίδια του ΟΠΑΠ μοιράζουν συνολικά αυτό το Σαββατοκύριακο, σχεδόν, 8 εκατομμύρια ευρώ. συγκεκριμένα:

 • Ο Τζόκερ μετά τα απανωτά τζακ ποτ -στην Ελλάδα συνεχίζονταν κανονικά οι κληρώσεις- θα μοιράσει ποσό 6,7 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Το ΛΟΤΤΟ, το οποίο επίσης κατέγραψε πολλά τζακ ποτ, θα μοιράσει το ποσό του 1.050.000 ευρώ.
 • Το ΠΡΟΤΟ θα χαρίσει στον τυχερό της πρώτης κατηγορίας το ποσό των 220.000 ευρώ.
α

Οι αγώνες στην Bundesliga
Σε ό,τι αφορά το Γερμανικό Πρωτάθλημα και στις δύο κατηγορίες της Bundesliga, θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο οι εξής αγώνες:

Σάββατο, 23 Μαΐου:

 • Βόλφσμπουργκ - Μπορούσια Ντόρτμουντ (1η Κατηγορία, 16:30)
 • Γκλάντμπαχ - Μπάγερ Λεβερκούζεν (1η Κατηγορία, 16:30)
 • Πάντερμπορν - Χόφενχάιμ (1η Κατηγορία, 16:30)
 • Φράιμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης (1η Κατηγορία, 16:30)
 • Μπάγερν Μονάχου - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1η Κατηγορία, 19:30)
 • Ντάρμσταντ - Σαν Πάουλι (2η Κατηγορία, 14:00)
 • Όσναμπρικ - Αννόβερο (2η Κατηγορία, 14:00)
 • Σαντχάουσεν - Ρέγκενσμπουργκ (2η Κατηγορία, 14:00)
α

Κυριακή, 24 Μαΐου:

 • Σάλκε - Άουγκσμπουργκ (1η Κατηγορία, 14:30)
 • Μάιντζ - Λειψία (1η Κατηγορία, 16:30)
 • Κολωνία - Φορτούνα Ντίσελντορφ (1η Κατηγορία, 19:00)
 • Αμβούργο - Αρμίνια Μπίλεφελντ (2η Κατηγορία, 14:30)
 • Καρλσρούη - Μπόχουμ (2η Κατηγορία, 14:30)
 • Χόσταϊν Κιλ - Στουτγκάρδη (2η Κατηγορία, 14:30)
α

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας – Τι ισχύει με την κατάθεση δελτίων
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η λειτουργία των Πρακτορείων Στοιχημάτων θα διέπεται από αυστηρά μέτρα προφύλαξης, με στόχο τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του Covid-19

Σύμφωνα με τις Οδηγίες που εξέδωσε η Αρχή Στοιχημάτων, ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνονται και τα εξής 3 σημεία:

1/ Η πληρωμή των δελτίων, όταν είναι εφικτό, να γίνεται με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, όπως κάρτες, παρά με χρήση χαρτονομισμάτων. Παρόλα αυτά, η πληρωμή είναι αποδεκτή με κάθε μέθοδο. Τα υπεύθυνα πρόσωπα να απολυμαίνουν συχνά τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα, ειδικότερα μετά από κάθε επαφή με μετρητά.

2/ Δεν θα πρέπει να υπάρχουν δελτία στοιχήματος στους πάγκους, ούτε τυπωμένα προγράμματα των αγώνων εντός του πρακτορείου. Στα ταμεία των πρακτορείων θα παραδίδονται τα δελτία στους πελάτες και θα γίνεται η απαραίτητη συναλλαγή με ένα πελάτη κάθε φορά. Οι υπάλληλοι που θα εξυπηρετούν το κοινό θα φορούν μάσκα και θα βρίσκονται πίσω από προστατευτικό plexiglass τζάμι, που θα καθαρίζεται καθημερινά και συχνά. 

3/ Οι πελάτες θα πρέπει να παραμένουν στο χώρο του πρακτορείου μόνο για το χρονικό διάστημα συμπλήρωσης και κατάθεσης του δελτίου στοιχήματος ή πληρωμής κερδών και σε καμία περίπτωση δεν παραμένουν περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Αναλυτικά τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται σε Πρακτορεία Στοιχημάτων ΕΔΩ.

>>> Διαβάστε εδώ ειδήσεις και στην αγγλική <<<

Πώς κινήθηκε το Στοίχημα στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Εν τω μεταξύ, χθες (22/5) η Αρχή Στοιχημάτων ανακοίνωσε τα Οικονομικά Αποτελέσματα και τα Ποσοτικά Στοιχεία σε σχέση με το Στοίχημα στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Βάσει των στοιχείων, παρατηρείται μείωση ύψους -10% στα μεικτά έσοδα των αποδεκτών Κλάσης Α και Β (€165.555.454), συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 (€183.965.158). Σε σύγκριση με την πρώτη τριμηνία του 2018, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξης του 8%. 

Από τα μεικτά έσοδα αποδεκτών που αναφέρονται παραπάνω, τα €64.824.979 αφορούν στους αποδέκτες Κλάσης Α, ενώ τα €100.730.475 αφορούν στους αποδέκτες Κλάσης Β

Τα μεικτά έσοδα αποδεκτών Κλάσης Α σημείωσαν κατά την τριμηνία Ιανουαρίου - Μαρτίου 2020 σημαντική μείωση ύψους -20% σε σχέση με την πρώτη τριμηνία του 2019 και μείωση ύψους -15% συγκριτικά με την αντίστοιχη τριμηνία του 2018. 

Όσον αφορά στα μεικτά έσοδα αποδεκτών της Κλάσης Β, κατά την πρώτη τριμηνία του 2020, σημείωσαν μείωση ύψους -2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη τριμηνία του 2019. 

Επισημαίνεται ότι, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, ο αριθμός των αποδεκτών Κλάσης Α παρέμεινε στους 6. Σταθερός παρέμεινε και ο αριθμός των αποδεκτών Κλάσης Β (9), όπως ήταν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Την ίδια ώρα, τα κέρδη των παικτών Κλάσης Α και Β ανήλθαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 στα €140.268.472, σημειώνοντας μείωση ύψους -14% σε σχέση με την αντίστοιχη τριμηνία του προηγούμενου έτους. 

Προβαίνοντας σε σύγκριση με τα κέρδη των παικτών της πρώτης τριμηνίας του 2018, παρατηρείται ποσοστιαία αύξηση ύψους 5%. Το μεγαλύτερο μερίδιο των κερδών και πιο συγκεκριμένα τα €90.808.738 αφορούσαν και αυτή την τριμηνία στους παίκτες Κλάσης Β.

Επίσης, οι αποδοχές στοιχήματος Κλάσης Α και Β κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €25.286.982, σημειώνοντας στο σύνολό τους αύξηση ύψους 21%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (€20.896.402). 

Αναλυτικότερα, οι αποδοχές στοιχήματος Κλάσης Α έφτασαν κατά την πρώτη τριμηνία του 2020 στα €15.365.245, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 6%, συγκριτικά με την αντίστοιχη τριμηνία του 2019, ενώ οι αποδοχές στοιχήματος Κλάσης Β έφτασαν κατά το τρίμηνο αυτό τα €9.921.737, ποσό κατά 56% μεγαλύτερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Τα συγκριτικά στοιχεία και για το Στοίχημα Κλάσης Α και Β στον ακόλουθο πίνακα: α

Τα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με το Στοίχημα Κλάσης Α στον ακόλουθο πίνακα: α

Τα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με το Στοίχημα Κλάσης Β στον ακόλουθο πίνακα: α

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Τα υποστατικά
Όσον αφορά στον συνολικό αριθμό υποστατικών Κλάσης Α παγκύπρια, αυξήθηκε (7%) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. 

Συγκεκριμένα, τα αδειοδοτημένα υποστατικά έφτασαν τα 560 παγκύπρια, με τη Λευκωσία να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία (190 υποστατικά) και τη Λεμεσό να ακολουθεί (172 υποστατικά). Τρίτη σε αριθμό αδειοδοτημένων υποστατικών κατατάσσεται η Λάρνακα (103 υποστατικά), με την Πάφο (57 υποστατικά) και την Αμμόχωστο (38 υποστατικά) να ακολουθούν. 

Η κατανομή των υποστατικών ανά επαρχία στο ακόλουθο γραφικό: α

Όσον αφορά στις ακυρώσεις και αποσύρσεις αδειών κατά την πρώτη τριμηνία του 2020, θα πρέπει να σημειωθεί η σημαντική μείωση ύψους -62%, συγκριτικά με την αντίστοιχη τριμηνία του 2019. 

Οι εργοδοτούμενοι στα αδειοδοτημένα υποστατικά έφτασαν τους 1337 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 21%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με την Κλάση Α στο ακόλουθο γραφικό: α

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ραγδαία παράνομων ιστοσελίδων
Τέλος, τα αποτελέσματα της φραγής παράνομων ιστοσελίδων παροχής υπηρεσιών στοιχήματος για τη μη εξασφάλιση άδειας Κλάσης Β, που εφαρμόζεται από το 2015, σημείωσε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 ραγδαία αύξηση στον αριθμό των ιστοσελίδων (2294%), σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. 

Συγκεκριμένα, η λίστα φραγής απαριθμούσε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 μόλις 494 ιστοσελίδες, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 απαριθμεί συνολικά 11.824 ιστοσελίδες. 

Ο αριθμός των ιστοσελίδων σε φραγή σημείωσε επίσης άνοδο ύψους 4%, συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, με 461 παράνομες ιστοσελίδες να προστίθενται αυτή την τριμηνία στη λίστα.

Τα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με την φραγή παράνομων ιστοσελίδων στο ακόλουθο γραφικό: α

 

Μάριος Αδάμου
 
9017
Thumbnail

Τον μήνα Ιούνιο στην Επαρχία Πάφου αναμένεται να λειτουργήσουν δέκα (10) ξενοδοχειακές μονάδες  από τις πενήντα επτά (57)  που διαθέτει η Επαρχία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τα πλείστα εξ αυτών των δέκα ξενοδοχείων, θα επαναλειτουργήσουν περί τις 20 Ιουνίου, ημερομηνία έναρξης των πτήσεων προς την Κύπρο, χωρίς να χρειάζονται τεστ οι επισκέπτες κάποιων χωρών, ενώ  λίγες μονάδες, όπως είπε, θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος δηλαδή στις 5 Ιουνίου.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε ευχάριστη εξέλιξη το γεγονός ότι από τα ξενοδοχειακά καταλύματα που θα ανοίξουν τον Ιούνιο,  υπάρχει ποικιλία τύπου ξενοδοχείων και βαθμίδων, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό ο πελάτης να έχει την δυνατότητα να επιλέξει,ώστε να ικανοποιούνται όλα τα γούστα και τα βαλάντια των πελατών.    

Επεσήμανε ωστόσο,  πως οι ξενοδόχοι της Πάφου βρίσκονται σε αναμονή για να δουν πότε θα ανοίξουν και άλλα ξενοδοχεία εντός του Ιουλίου. Ακολούθως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου τόνισε πως αναμένουν να δουν πως θα εξελιχτεί η κατάσταση, προσθέτοντας πως τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν κλιμακωτά  αναλόγως και της τουριστικής κίνησης. 

Καλή εξέλιξη συνέχισε ήταν και η έναρξη των πτήσεων της  ουγγρικής Wizz Air που θεωρείται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας .

O κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πρωτόκολλο που έχουν λάβει από το Υφυπουργείο Τουρισμού  και που διέπει τον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων. Είναι είπε, “μέσα στα πλαίσια που αναμέναμε”, σημειώνοντας πως “πρόκειται για ένα ισορροπημένο πρωτόκολλο που επιτρέπει τους εργαζόμενους και τους πελάτες να βρίσκονται  στο ξενοδοχείο με ασφάλεια αλλά και ταυτόχρονα να νιώθει ο πελάτης ότι είναι σε ξενοδοχείο και όχι σε νοσοκομείο”.

Πρόσθεσε,  πως οι ξενοδοχειακές μονάδες άρχισαν να προετοιμάζονται βάση του πρωτοκόλλου αυτού,  σημειώνοντας πως σίγουρα αυτό εξυπακούει επιπρόσθετο λειτουργικό κόστος το οποίο πρέπει να απορροφήσουν οι ξενοδόχοι αλλά ταυτόχρονα αναγκαίο προκειμένου να παρασχεθεί η απαιτούμενη ασφάλεια προς τους πελάτες και τους εργαζόμενους.

Aυτό που αναμένουμε να δούμε συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης είναι “ πως θα καταλήξει το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας”.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως οι ξενοδόχοι της Πάφου επικεντρώνονται στην προώθηση των ξενοδοχείων, ούτως ώστε, όπως είπε, να μπορέσουν οι τουριστικοί πράκτορες, να ξεκινήσουν να στέλνουν τουρίστες. Εκτίμησε ωστόσο, πως δεν αναμένεται σημαντική κίνηση στην Κύπρο πριν τον Ιούλιο.

Τέλος ο κ. Μιχαηλίδης έστειλε το μήνυμα πως είναι σημαντικό όλη η τουριστική βιομηχανία να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχει πλέον ο τουρίστας αφού εκτός από το να περνά καλά και να έχει ευχάριστες διακοπές πρέπει να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που να του διασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία του.

ad2mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αυτή είπε, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε σαν βιομηχανία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι επειδή τα ξενοδοχεία έχουν γνώση από προγράμματα ασφάλειας και υγείας, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. 

Σημείωσε δε, πως λόγω και της αυξημένης σημασίας που θα έχει το θέμα της ασφάλειας, τα ξενοδοχεία θα είναι ο καλύτερος τόπος για να πάει κάποιος για διακοπές, αφού διαθέτουν το προσωπικό, την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να επενδύσουν στα συστήματα ασφάλειας που χρειάζονται εν αντίθεση με τα μη αδειούχα καταλύματα.

(ΚΥΠΕ)

article 1