Ξεκίνησαν οι ακυρώσεις στη Λεμεσό/Κινδυνεύουν 1200 επιχειρήσεις

«Θα πρέπει να οδηγήσουμε το προσωπικό μας στο ανεργιακό», σημείωσε ο Επικεφαλής των Κέντρων Αναψυχής στη Λεμεσό

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ως επιεικώς απαράδεκτα τα μέτρα, χαρακτήρισε ο Επικεφαλής των Κέντρων Αναψυχής Λεμεσού, Κύπρος Κυπριανού, αναφορικά με την απόφαση για κλείσιμο χώρων εστίασης Λεμεσό μετά τις 22:30.

>>>> Διαβάστε αναλυτικά: Αυτές οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείνουν από τις 22:30 στη Λεμεσό <<<<

Συγκεκριμένα ο κ. Κυπριανού μιλώντας στην Brief, διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να σκέφτονται ένα τέτοιο μέτρο, συνέπεια του οποίου θα είναι να συνωστίζεται ο κόσμος νωρίτερα σε χώρους εστίασης.

Την ίδια ώρα όπως μας τόνισε, προκαλείται τεράστιο πρόβλημα με το προσωπικό, καθώς επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν κυρίως τις βραδινές ώρες δεν θα μπορούν να καλύψουν όχι μόνο τα κόστη της επιχείρησης τους, αλλά κυρίως την διατήρηση του προσωπικού τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως με αυτά τα μέτρα αφήνουν ξεκρέμαστες επιχειρήσεις και οικογένειες.

«Θα πρέπει να οδηγήσουμε το προσωπικό μας στο ανεργιακό», σημείωσε ο κ. Κυπριανού, σχολιάζοντας έτσι πως σε μια επιχείρηση που διατηρούσε προσωπικό για δύο βάρδιες, τώρα με το κλείσιμο στις 22.30 δεν θα υπάρχει νόημα, για παράδειγμα, να εργοδοτεί κάποιο για 3 ώρες, συνεπώς θα πρέπει να απολύσουν κόσμο».

>>>Διαβάστε ακόμη: Κλείνουν bar/cafe/εστιατόρια στη Λεμεσό μετά τις 22:30<<<

«Τουλάχιστον ας μας έδιναν περιθώριο μέχρι τις 12 το βράδυ, να μπορεί να εργαστεί μέρος του προσωπικού», εισηγείται.

«Η ζημιά που μας κάνουν είναι ανεπανόρθωτη», σημειώνει και προσθέτει πως πολλοί επιχειρηματίες που διατηρούν χώρους εστίασης οι οποίοι λειτουργούν κυρίως τις βραδινές ώρες, σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου, προσθέτοντας πως στη Λεμεσό υπάρχουν 1200 επιχειρήσεις εγγεγραμένες στον ΚΟΤ.

Καταληκτικά ο κ. Κυπριανού ανέφερε στην Βrief πως από ότι φαίνεται το κράτος παίρνει αποφάσεις μόνο του χωρίς να ρωτά κανένα.

«Από την ώρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα μου ακύρωσαν όλες τις κρατήσεις για απόψε. 99.9% των κρατήσεων μου ακυρώθηκαν. Τι θα πούμε στο προσωπικό μας; Εμείς οι επιχειρηματίες είμαστε μαθημένοι. Το προσωπικό μας;», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κλείσιμο χωρίς αποζημίωση»

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντη μετά τις σημερινές αποφάσεις της Κυβέρνησης, ανέφερε πως, είχαν εκφράσει απο χθες (17/10) τη διαφωνία τους και μόνο από τους ψιθύρους που ακούγονταν για τέτοιου είδουε μέτρα.

Σήμερα, εισπράτουμε τον θυμό, την απογοήτευση, την οργή των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής στη Λεμεσό γιατί στην ουσία, το κράτος εξαναγκάζει τις επιχειρήσεις αυτές να κλείσουν, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν κύκλο εργασιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και περιορίζουν την λειτουργία τος κατά τις βραδινές ώρες, αν ειναι υποχρεωτικο να κλείσουν, είναι σαν να τους επιβάλλει με ένα άλλο έντεχνο τρόπο το κλείσιμο, χωρίς να τους αποζημιώνει.

«Ενδεχομένως αντί να ημίμετρα των δύο εβδομάδων θα ήταν καλύτερα να τα έκλεινε εντελώς μια εβδομάδα και να αποζημιώνει τους επιχειρηματίες και το προσωπικό», κατέληξε ο κ. Λεβέντης


 

Ξένια Προδρόμου
 
10798
Thumbnail