Ξενάγηση του Υφυπ. Τουρισμού στην αναβαθμισμένη παραλία του ΣΟΔΑΠ

Ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού της παραλίας

Στην αναβαθμισμένη Δημοτική παραλία του ΣΟΔΑΠ, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Πάφο και στις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που προσφέρει, ξενάγησε τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αργά το απόγευμα (1/7).  

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως για να είσαι τουριστικός προορισμός πρέπει να έχεις παραλίες και πρέπει να προσφέρεις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Για αυτό είπε, «σε συνεργασία ο Δήμος Πάφου με το Υφυπουργείο Τουρισμού προχωρήσαμε  στην αλλαγή όλου του εξοπλισμού της παραλίας του ΣΟΔΑΠ με κρεβατάκια, ομπρέλες και τραπεζάκια».

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πάφου ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Τουρισμού για την γενναιόδωρη συνεισφορά του της τάξης του 70% για την επένδυση και για την δαπάνη που έγινε για να αντικατασταθούν όλα αυτά με υψηλής ποιότητα έπιπλα στην παραλία. 

Την ίδια ώρα συνέχισε, ο Δήμος Πάφου προχώρησε με μια επένδυση της τάξης των 900 χιλιάδων ευρώ για την πλήρη ανοικοδόμηση χώρων υγιεινής, αποδυτηρίων, ντους αλλά και με την ανέγερση καφεστιατορείου το οποίο, όπως είπε, πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε την λειτουργία του.

Είναι εδώ, είπε ο κ. Φαίδωνος, που κάποιες φορές οι τοπικές αρχές πρέπει να λαμβάνουν γενναίες αποφάσεις, ανεξαρτήτως των κάποιων αντιδράσεων και ανησυχιών που διατυπώθηκαν και εκφράστηκαν και που κατά καιρούς μπορεί να εκφράζονται. Εκτίμησε ακόμη πως η Πάφος, μια πόλη η οικονομία της οποίας εξαρτάται κατά 40% από τον τουρισμό, πρέπει να επενδύσει.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο άλλο μεγάλο έργο της κατασκευής 22 κυματοθραυστών μια τεράστια επένδυση της τάξης των 11 εκατ. ευρώ, το οποίο, όπως είπε, αναμένεται να διευρύνει και να συνεισφέρει στο μεγάλωμα των παραλιών προς εξυπηρέτηση των λουομένων. Το καφεστιατόριο συνέχισε, εξυπηρετεί και τον παραλιακό πεζόδρομο εκτιμώντας  επίσης πως εν καιρώ κανονικής τουριστικής περιόδου αναμένει μια διέλευση πέραν των 1.000 ατόμων ανά ώρα.  

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πάφου για την ξενάγηση, σημειώνοντας πως έχει γίνει σπουδαία δουλειά στην ανάπλαση της περιοχής. Ο κ. Περδίος επανέλαβε πως ως Υφυπουργείο τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αναβάθμιση του προϊόντος, προσθέτοντας πως στις παραλιακές περιοχές το πιο σημαντικό προϊόν είναι οι παραλίες. Δεν είναι τυχαίο, συνέχισε, που πέρσι τέτοιες μέρες δρομολόγησαν ένα σχέδιο που επιχορηγεί την αναβάθμιση των παραλιών.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, είπε, έχουν ενταχθεί δέκα με έντεκα παραλίες και Δήμοι. Επεσήμανε δε, πως ο Δήμος Πάφου ήταν ένας εξ αυτών για την επιχορήγηση της συγκεκριμένης παραλίας. Ο κ. Περδίος είπε πως το Υφυπουργείο επιχορήγησε το 70% περίπου του κόστους της αναβάθμισης. Ευχήθηκε τέλος να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι και άλλες κοινότητες στην επόμενη έκδοση του σχεδίου.

ΚΥΠΕ

 
20766