Ξενοδόχοι: Αγωνιούν για την Όμικρον, αισιοδοξούν για το 2022

Ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης μιλώντας στην Brief χαρακτήρισε το 2022 ως χρονιά οδηγό για την επόμενη πενταετία

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ

Μπορεί η μετάλλαξη της Όμικρον να κυριαρχεί με γοργούς ρυθμούς και να προκαλεί ανασφάλεια και αγωνία σε όλο τον κόσμο, ωστόσο οι επαγγελματίες κάθε εκάστου κλάδου οφείλουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να καταστρώσουν τα πλάνα τους.

Αυτό συμβαίνει με την ξενοδοχειακή και την ευρύτερη τουριστική βιομηχανία, η οποία αν και δέχτηκε ισχυρό χτύπημα από την πανδημία, εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους βασικούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας.

Όσον αφορά ειδικότερα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, οι επαγγελματίες του κλάδου αγωνιούν για την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς δυσκολεύει τον προγραμματισμό για την καλοκαιρινή περίοδο η οποία θα ξεκινήσει την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου. Ωστόσο από την άλλη, δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για το 2022, αφού οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δείχνουν ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά από το 2021.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην Brief ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε ότι όπως είναι λογικό, οι ξενοδόχοι αγωνιούν για την πορεία της πανδημίας και για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται αυτή την περίοδο, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως εξήγησε, η κατάσταση αυτή δυσκολεύει τον προγραμματισμό ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς ο κόσμος θα αναμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και στη συνέχεια θα αποφασίσει πώς και που θα κλείσει τις διακοπές του. Ο κ. Ρουσουνίδης εκτίμησε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση και εξέφρασε την ελπίδα να αποδώσουν ώστε να αναχαιτίσουν την πορεία της πανδημίας και μέχρι την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου η κατάσταση να είναι καλύτερη και να αλλάξει η διάθεση του κόσμου.

Πέραν των πιο πάνω, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το 2022, αφού όπως είπε τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το εξωτερικό είναι άκρως ενθαρρυντικά.  Συγκεκριμένα όπως ανέφερε κατά τις επαφές που είχε ο Σύνδεσμος με τους εταίρους του από το εξωτερικό και δη τους tour operators, διαφάνηκε ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για ταξίδια προς την Κύπρο ενώ οι ίδιοι μίλησαν με άκρως εγκωμιαστικά λόγια για το νησί μας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τον τρόπο που η χώρα μας χειρίζεται το θέμα της πανδημίας. Οι τουρίστες πλέον δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στους προορισμούς που θεωρούνται ασφαλείς όσον αφορά στο θέμα της πανδημίας και η Κύπρος είναι μια από τις χώρες που εκπέμπει ασφάλεια στο συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα και με τις εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει οι tour operators.

Βάση των πιο πάνω και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν νέες σοβαρές μεταλλάξεις ή νέα έξαρση της πανδημίας, ο κ. Ρουσουνίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2022 θα είναι εμφανώς καλύτερο από το 2021 και δεν αποκλείεται οι πτήσεις προς την Κύπρο να πλησιάσουν τα νούμερα του 2019. Εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ότι η νέα χρονιά θα αποτελέσει την αρχή της ανάκαμψης της βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, εκφράζοντας την προσωπική του εκτίμηση, ο κ. Ρουσουνίδης τόνισε ότι το 2022 θα είναι χρονιά ορόσημο για τον τουριστικό κλάδο, καθώς αναμένεται να καταδείξει πώς θα κινηθεί η βιομηχανία κατά την επόμενη πενταετία. Θα είναι δηλαδή χρονιά οδηγός για το επόμενο χρονικό διάστημα και η Κύπρος θα πρέπει να δώσει έντονο το παρόν της ώστε να παραμείνει στον τουριστικό χάρτη. Ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος, επισήμανε ο κ. Ρουσουνίδης και γι αυτό θα πρέπει όλοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να διατηρήσει η Κύπρος τη θέση της ως ένας ασφαλής και ελκυστικός προορισμός.

 
20997
Thumbnail