Ξενοδόχοι Πάφου: Το 2022- 23 θα επανακτήσουμε το χαμένο έδαφος

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης

Το 2022 με 2023 θα επανακτήσουμε το “χαμένο” έδαφος στην τουριστική βιομηχανία εκτίμησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης  ανέφερε πως κάποιοι ξενοδόχοι της Πάφου σκέφτονται να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους τον Ιούλιο, κάποιοι πιο μετά, ενώ κάποιοι σκέφτονται να μην τα λειτουργήσουν καθόλου.

Εκτίμησε δε, πως η περίπτωση του να μην λειτουργήσουν καθόλου τα ξενοδοχεία αποτελεί μια εξαιρετικά οδυνηρή κατάσταση.

Με το κλείσιμο των ξενοδοχείων βάσει του διατάγματος συνέχισε, «έχουμε ακυρώσει όλες τις κρατήσεις, παίρνουμε καθημερινώς ακυρώσεις που αφορούν όλη την καλοκαιρινή περίοδο από το  Μάιο μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου».

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Ερωτηθείς πόσο ανησυχητική είναι  η κατάσταση στην τουριστική βιομηχανία,  ο κ. Μιχαηλίδης τη χαρακτήρισε πολύ ανησυχητική, διότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε και εάν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία φέτος.

Επεσήμανε πως η έναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων συνεπάγεται υψηλό σταθερό κόστος που αυτό αλλάζει μόνο αναλογικά με την πληρότητα. Πρόσθεσε πως αναμένουν μια πολύ δύσκολη χρονιά με συσσωρευμένες ζημιές και άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν.   

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως όταν οι Βρετανοί θα μπορέσουν να ταξιδέψουν η Κύπρος θα είναι ένας από τους προορισμούς τους, σημειώνοντας πως η  Βρετανία , είναι η πιο σημαντική αγορά για την Πάφο.

Σε σχέση με τον εγχώριο τουρισμό ο  πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε πως οι Κύπριοι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στα ξενοδοχεία και πως διαχρονικά τα ξενοδοχεία δίδουν ειδικές τιμές για τους Κύπριους. Ωστόσο σημείωσε πως ο αριθμός των Κυπρίων είναι τέτοιος που δεν θα κάνει διαφορά  στις πληρότητες των ξενοδοχείων.

Επεσήμανε ωστόσο, πως αυτό που προέχει είναι να ελεγχθεί ο ιός γιατί η υγεία όλων είναι υπεράνω  των  οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. 

Όσον αφορά τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ο κ . Μιχαηλίδης είπε πως αυτοί σίγουρα  θα ενισχυθούν και θα στηριχθούν από το το κράτος.  Επεσήμανε ωστόσο πως όσο και πιο γρήγορα ξεκινήσουν τα ξενοδοχεία , τόσο περισσότερο  μειώνεται το ρίσκο για τους εργαζόμενους .

Επιπρόσθετα σημείωσε πως οι  ξενοδόχοι της Πάφου στηρίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ανέφερε πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση αποδίδουν καρπούς.

Εκτίμησε δε, πως η Κύπρος ως νησί με μικρό πληθυσμό  της δίνεται η ευκαιρία να περιορίσει τον ιό και να είναι από τις χώρες που να μπορούν να βρεθούν σε πολύ καλό σημείο αρκετά σύντομα που θα οδηγήσει , όπως είπε, σ’ ένα πολύ πετυχημένο άνοιγμα της οικονομίας. 

(ΚΥΠΕ)

 
16454