Ξενοδόχοι Πάφου: Ενδεικτική η έκθεση ITB για την γερμανική αγορά

Από ποιους παράγοντες εξαρτώνται οι αποφάσεις των Γερμανών για τις διακοπές τους

H συμμετοχή των τουριστικών φορέων της Πάφου στην μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση ITB στο Βερολίνο, στα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να καταδείξει τις τάσεις της γερμανικής αγοράς για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως έχει μειωθεί ελαφρώς ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής αγοράς και ότι υπάρχει ανησυχία στους Γερμανούς σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, λόγω Brexit. Η Γερμανία, συνέχισε, που είναι κατεξοχήν χώρα εξαγωγών, ανησυχεί για την εξέλιξη του πολέμου του εμπορίου μεταξύ Αμερικής και Κίνας που αναμένεται και πάλι να χτυπήσει τις γερμανικές εξαγωγές.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Εάν είπε, «η κρίση που υπάρχει στο διεθνές εμπόριο δεν εξαλειφθεί τότε οι επιπτώσεις θα βαρύνουν και την Γερμανική αγορά».

Είπε ακόμη πως η κίνηση που παρατηρείται τώρα από πλευράς Γερμανών τουριστών ήταν σχετικά μειωμένη, γιατί τον μήνα Ιανουάριο τα πλείστα ξενοδοχεία δίνουν μειωμένα τιμές στα πακέτα μόνο εάν ο επισκέπτης κλείσει τις διακοπές του έγκαιρα. 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως το 23% των Γερμανών, βάσει μελέτης, κλείνουν πακέτα διακοπών, όπως αεροπορικό εισιτήριο, ξενοδοχείο και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, από τον τουριστικό πράκτορα.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επεσήμανε, επίσης, πως οι καλές καιρικές συνθήκες στην βόρεια Ευρώπη πέρσι επηρέασαν αρνητικά την κάθοδο των τουριστών στην Κύπρο, προσθέτοντας πως το 30% των Γερμανών προτιμούν να μείνουν για διακοπές στην χώρα τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, πρόσθεσε, το 60% των Γερμανών διαθέτουν τα χρήματα για να πάνε διακοπές, ωστόσο η ανησυχία και η αστάθεια, δεν τους αφήνει να κλείσουν τώρα τις διακοπές τους.

ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους

 
12479
Thumbnail