Υπ. Εργασίας: Έρχονται και άλλα Σχέδια Στήριξης (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Τι απεκάλυψε στην εκπομπή Business Hour ο Συνεργάτης της Υπ. Εργασίας / Πότε θα εξαγγελθούν

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

Νέα σχέδια για στήριξη της απασχόλησης επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας, τα οποία ήδη έχουν συμπεριληφθεί στα διαρθρωτικά ταμεία και θα εξαγγελθούν με τον ερχομό του εμβολίου για τον κορωνοϊό και την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα (10/12) στην εκπομπή Business Hour της DigitalTv, η οποία προετοιμάζεται από την ομάδα της Brief, ο Συνεργάτης της Υπουργού Εργασίας, Φάνος Κουρουφέξης, σημειώνοντας πως «πρόκειται για σχέδια τα οποία θα στηρίξουν ακόμη περισσότερο την απασχόληση».

>>> Διαβάστε επίσης: Ποιος θα πληρώσει όσους δουλεύουν σε καταστήματα που κλείνουν; <<<

Συγκεκριμένα κι ερωτηθείς εάν το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει νέα σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ο κ. Κουρουφέξης ανέφερε πως πέραν των 6 Ειδικών Σχεδίων που εφαρμόζει το Υπουργείο, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει και η Υπουργός Εργασίας προκηρύξει και μία σειρά άλλων σχεδίων και πολιτικών για την στήριξη της απασχόλησης. 

Πρόκειται, συνέχισε, για πολιτικές οι οποίες κοστολογούνται στα 56 εκατομμύρια ευρώ, έχουν ήδη προκηρυχθεί και αφορούν σχέδια επιδοτούμενης πρόσληψης. Δηλαδή, εξήγησε, «κάθε επιχείρηση που προσλαμβάνει ένα άνεργο επιδοτείται σε σημαντικό βαθμό το εργατικό κόστος, έτσι ώστε να υπάρξει κίνητρο για να γίνουν προσλήψεις, να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μειωμένο κύκλο εργασιών».

Μέσα σε αυτά τα σχέδια, συμπλήρωσε, περιλαμβάνονται και σχέδια για την κατάρτιση. «Επειδή κατά την περίοδο κατάρτισης οι απολαβές των καταρτιζόμενων εργαζομένων πληρώνονται από το Υπουργείο, αυτό λειτουργά με δύο τρόπους: Καταρχάς η επιχείρηση απαλλάσσεται από ένα κόστος επειδή το καταβάλλει το Υπουργείο και από την άλλη ο εργαζόμενος καταρτίζεται», εξήγησε περαιτέρω.

«Είναι ένα πλέγμα 5 συνολικά σχεδίων που έχουν προκηρυχθεί τον Νοέμβριο και στοχεύουν στην στήριξη των επιχειρήσεων», τόνισε υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα πως «όμως, δεν είναι μόνο αυτά». 

«Στα διαρθρωτικά ταμεία για την επόμενη χρονιά έχουν από πλευράς Υπουργείου εδώ και δύο μήνες ήδη περιληφθεί προκαταβολικά σχέδια τα οποία θα ανακοινώσει η Υπουργός όταν πλέον εγκριθούν και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες», ανέφερε σημειώνοντας πως «πρόκειται για σχέδια τα οποία θα στηρίξουν ακόμη περισσότερο την απασχόληση». 

>>> Διαβάστε επίσης: Ανοίχθηκαν 33 νέες θέσεις στο Δημόσιο με μισθούς έως και €30.000 <<<

«Τώρα με τον ερχομό του εμβολίου, όταν τα πράγματα πάνε σιγά-σιγά καλύτερα, να στηριχθεί και η αγορά εργασίας, όπως άλλωστε έγινε και την περίοδο 2013-2015, περίοδο κατά την οποία η ανεργία μειώθηκε από 16% που ήταν στο 7,5% το 2019», επεσήμανε ο κ. Κουρουφέξης.

Σε διευκρινιστικό ερώτημα εάν με τον ερχομό του εμβολίου και τον εμβολιασμό του πληθυσμού θα περιμένουμε νέα σχέδια για στήριξη της απασχόλησης, ο Συνεργάτης της Υπουργού Εργασίας απάντησε καταφατικά. «Οπωσδήποτε ναι, αυτό λέω», κατέληξε.  

Αναλυτικά η παρέμβαση του Συνεργάτη της Υπουργού Εργασίας στην εκπομπή Business Hour στο ακόλουθο βίντεο (μετά το 7ο λεπτό):

Μάριος Αδάμου
 
24974