Αυτά είναι τα δύο σχέδια για την ηλεκτροκίνηση

Παρακολουθήστε ζωντανά την παρουσίαση των Σχεδίων του Υπ. Μεταφορών για την επιχορήγηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

Σήμερα (25/11) στις 09.55 ξεκίνησε η παρουσίαση των Σχεδίων Επιχορήγησης για Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων και Απόσυρσης Ρυπογόνων Οχημάτων και Παραχώρησης Κινήτρων για Εναλλακτικούς, Χαμηλών Εκπομπών τρόπους διακίνησης. 

Το σχέδιο έρχεται μετά τις εξαγγελίες από τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, ο οποίος είχε σημειώσει πως για την εφαρμογή του Σχεδίου Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα €30 εκατομμύρια μέχρι το 2030, ενώ για την εφαρμογή του Σχεδίου Απόσυρσης Ρυπογόνων Οχημάτων και Παραχώρησης Κινήτρων για Εναλλακτικούς, Χαμηλών Εκπομπών Τρόπους Διακίνησης ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα €15 εκατομμύρια μέχρι το 2030. 

Όπως πληροφορείται η Brief, το αρχικό κονδύλι θα είναι €8 εκατομμύρια για την επιχορήγηση αγοράς ηλεκτροκίνητου οχήματος, και €4 εκατομμύρια για την απόσυρση οχημάτων.

 

Την παρουσίαση θα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

ω

ψ

ω

Να υπενθυμίσουμε ότι, για το νέο σχέδιο για αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων μίλησε στην εκπομπή Offsite on Air την Τρίτη 23/11 ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος αναφεροντας ότι θα είναι ένα από τα πιο ελκυστικά προγράμματα που υπάρχουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωση.

Όπως ανέφερε, οι πολίτες να αναμένουν μέσα στις επόμενες μέρες τις τελικές ενημερώσεις του υπουργείου, αφού βρίσκονται ήδη στα τελικά στάδια. Στόχος μάλιστα του υπουργείου Μεταφορών σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό είναι η κυκλοφορία τουλάχιστον 36.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2030.

Σχετικά με το θέμα, σχολίασε, «Έχει γίνει αρκετή δουλειά, αρκετή ανάλυση, θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας όταν ανακοινώσουμε αυτά τα προγράμματα, διότι ο στόχος είναι να κυκλοφορούν τουλάχιστον 36.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα μέχρι και το 2030».

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην εκπομπή 'Offsite on Air' ο Υπουργός Μεταφορών:

 

 
16216
Thumbnail