Υπ. Οικ: Σχολιάζει την εκταμίευση των €229 εκ. από το Sure

Η Κύπρος ήταν η πρώτη χώρα αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για διαχείριση της κρίσης, σημειώνει το Υπ. Οικ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα (2/2) την εκταμίευση της 2ης δόσης δανείου ύψους €229 εκ. προς την Κύπρο, στο πλαίσιο εξασφάλισης χρηματοδότησης από το ευρωπαϊκό μέσο προσωρινής στήριξης για το μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης («Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency»: SURE), σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη: 
Η Κομισιόν εκταμιεύει 229 εκ. ευρώ στην Κύπρο από το SURE
Πετρίδης / Ομόλογο: Υπερκαλύφθηκε 8 φορές το ποσό που ζητήθηκε

Η Κύπρος, χάρη στον ορθό σχεδιασμό της σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, ήταν η πρώτη χώρα αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για διαχείριση της κρίσης, υποβάλλοντας έγκαιρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημο, εμπεριστατωμένο και πλήρως αιτιολογημένο αίτημα για την εξασφάλιση δανείου ύψους €479.070.000 με σκοπό τη χρηματοδότηση των κυβερνητικών σχεδίων στήριξης της απασχόλησης. 

Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Νοεμβρίου 2020 είχε καταβληθεί η πρώτη δόση δανείου που εγκρίθηκε για την Κυπριακή Δημοκρατία, ύψους €250 εκ.

Μετά τις σημερινές εκταμιεύσεις, 15 κράτη μέλη έχουν λάβει συνολικά €53,5 δις βάσει του μέσου SURE.

 
21624