Υπ. Υγείας: Δημιουργεί αχρείαστη ένταση η έρευνα της ΕΠΑ στον ΠΙΣ

Σχόλιο του Κωνσταντίνου Ιωάννου για την έρευνα της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού στον ΠΙΣ για το ΓεΣΥ

Την θέση ότι η έρευνα της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προκαλεί αχρείαστη ένταση, τονίζει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ιωάννου αναφέρει: «Η έρευνα της ΕΠΑ στον ΠΙΣ δημιουργεί αχρείαστη ένταση την ώρα της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που καταβάλλουμε με την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ΕΠΑ αλλά την ίδια ώρα δεδομένος είναι και ο σεβασμός μας στην ιατρική οικογένεια παρά τις διαφωνίες μας με την ηγεσία του ΠΙΣ σχετικά με χειρισμούς στο θέμα του ΓεΣΥ», καταλήγει.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Υπενθυμίζεται πως, η ΕΠΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφάσισε, στη βάση των προνοιών του άρθρου 31 του περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου, να διενεργήσει επί τόπου έρευνα στα γραφεία του ΠΙΣ για το ΓεΣΥ.

Σημειώνεται, δε, πως η απόφαση της ΕΠΑ να πραγματοποιήσει έλεγχο στα γραφεία του ΠΙΣ προκάλεσε την αντίδραση του ιατρικού κόσμου, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Δρ Πέτρο Αγαθαγγέλου, να τονίζει πως «ουδείς μπορεί να εκφοβίσει τους γιατρούς», κάνοντας την ίδια ώρα λόγο για «επικοινωνιακό τέχνασμα».

Μιλώντας στον Active και στην εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα», ο κ. Αγαθαγγέλου έκανε, επίσης, λόγο για άλλη μία πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ιατρική κοινότητα, υποδεικνύοντας ότι ο ΠΙΣ έχει πλέον συνηθίσει τις ψεύτικες καταγγελίες, τις συκοφαντίες και τη σπίλωση τα τελευταία δύο χρόνια.

 
23634