Υπ. Υγείας: Επιπλέον 300 τ.μ. στο Ίδρυμα Ronald McDonald House

Αφορά τον χώρο ξενώνων φιλοξενίας γονέων παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο ώστε να προστεθεί παιδότοπος

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα απεύθυνε σήμερα χαιρετισμό στην τελετή της υπογραφής συμφωνίας για την εκμίσθωση επιπλέον 300 τ.μ. στο Ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus.

Η συμφωνία αφορά τροποποίηση συμφωνίας για παραχώρηση ή εκμίσθωση του κτηρίου του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών, με σκοπό την ανέγερση ξενώνων φιλοξενίας για τις ανάγκες διαμονής των γονέων των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Μακάριος III, ή και άλλων Νοσοκομείων του Δημοσίου.

Η τροποποίηση υπογράφεται για παραχώρηση επιπλέον έκτασης 300 τ.μ. για τη δημιουργία παιδότοπου.

Ο Υπουργός στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπογραφή της τροποποιητικής συμφωνίας, δηλώνοντας πως η προσπάθεια δημιουργίας του πρώτου ξενώνα φιλοξενίας έχει αποδώσει καρπούς, και πως η συνεργασία τέτοιων πρωτοβουλιών με τους Κρατικούς Φορείς για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αποφέρει πάντοτε καλά αποτελέσματα. «Ο στόχος σας για να βοηθήσετε την οικογένεια να παραμείνει συγκεντρωμένη στο πρόβλημα υγείας του παιδιού της, χωρίς να ανησυχεί για τη διαμονή και τα γεύματα των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, για όσο διάστημα το παιδί τους νοσηλεύεται, θα επιτευχθεί με την έναρξη λειτουργίας του κτιρίου φιλοξενίας. Πέραν από αυτό σήμερα θα προσφέρετε και στα μικρά παιδιά παιδότοπο για να μπορούν να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους», πρόσθεσε.

 
23807