Υπ. Υγείας: Παράταση υποβολής αιτήσεων εκπαίδευση ιατρών για ΓεΣΥ

Για διευκόλυνση των υποψηφίων να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή των ιατρών στην εκπαίδευση για συμμετοχή στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού για δικαιούχους του ΓεΣΥ, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, λίγες μόνο ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για μη συμμετοχή των ιατρών στο Σχέδιο.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, η υποβολή των αιτήσεων παρατείνεται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, με σκοπό τη διευκόλυνση των υποψηφίων για εξασφάλιση των απαιτούμενων εγγράφων/ αποδεικτικών στοιχείων.

Στην ανακοίνωση, εξάλλου, τονίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων αφορά τόσο τους ιατρούς που εργάζονται στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

«Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν οι αιτήσεις εμπρόθεσμα, οι εμπλεκόμενοι ιατροί δεν θα είναι σε θέση να συμμετέχουν στην εν λόγω εκπαίδευση και δεν θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμβληθούν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας στο πλαίσιο του ΓεΣΥ», προστίθεται.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι οι ενδιαφερόμενοι θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους με βάση τη σειρά παράδοσης της αίτησής τους, δεδομένου ότι έχει αξιολογηθεί η αίτησή τους, έχουν επισυναφθεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και έχει πραγματοποιηθεί η διαγνωστική εξέταση.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.