ΥΠΕΝ:Ανακοινώνει αντισταθμιστικά μέτρα για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Στις 12.15 το μεσημέρι

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νάτασα Πηλείδου θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (17/9).

Αναφορικά με το ποσοστό μείωσης, η Υπουργός είχε σημειώσει ότι γίνονται συναντήσεις και με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) και με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) στην παρουσία του Υπουργείου Οικονομικών για να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα.

Τόνισε ακόμη ότι, «η προσπάθεια είναι να ληφθούν κάποια μέτρα το συντομότερο, γιατί αντιλαμβανόμαστε τη θέση στην οποία βρίσκονται οι καταναλωτές».

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις της κας Πηλείδου, επισημάνθηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση μιας στρατηγικής, η οποία να έχει βραχυπρόθεσμες δράσεις για στοχευμένη αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ούτως ώστε να επιτευχθεί η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, με τρόπο που να είναι επωφελής για τον καταναλωτή, αλλά και να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος.

 
24307