Υπεραγορές – Καμία σκέψη για κλείσιμο τις Κυριακές

Υπάρχει επάρκεια προϊόντων και δεν υπήρξαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, τονίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών

Οι υπεραγορές είναι ζωτικής σημασίας και δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα κλεισίματος τους τις Κυριακές, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στην Brief ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών, Αντρέας Χατζηαδάμου, τονίζοντας πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων και ότι δεν παρατηρήθηκε οποιοδήποτε κρούσμα αισχροκέρδειας.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας ο κ. Χατζηαδάμου κι ερωτηθείς εάν έχει επηρεαστεί ο κύκλος εργασιών των υπεραγορών μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις διακινήσεις των πολιτών, ανέφερε αρχικά ότι «ο κύκλος εργασιών των υπεραγορών μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν πολύ αυξημένος, λόγω της ζήτησης που υπήρχε συνεπεία και του πανικού που δημιουργήθηκε».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μετά την επιβολή περιορισμών στις διακινήσεις των πολιτών, συνέχισε, «η κίνηση στις υπεραγορές επανήλθε στα φυσιολογικά και λίγο πιο κάτω ακόμα επίπεδα. Ένας άλλος λόγος μείωσης της κίνησης στις υπεραγορές είναι και το γεγονός πως αρκετός κόσμος είχε εφοδιαστεί σημαντικά τις μέρες που προηγήθηκαν πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων», πρόσθεσε περαιτέρω.

Τι γίνεται με Κυριακές και διεύρυνση ωραρίου
Κληθείς να αναφέρει για το κατά πόσον γίνονται σκέψεις κλεισίματος των υπεραγορών τις Κυριακές, όπως εισηγήθηκαν ορισμένες συντεχνίες, ο κ. Χατζηαδάμου τόνισε ότι, επί του παρόντος δεν γίνεται οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, σημειώνοντας πως «έχει αποδειχθεί ότι οι υπεραγορές είναι ζωτικής σημασίας κι ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που ζούμε της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Συνεπώς, επανέλαβε, «δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα κλεισίματος των υπεραγορών τις Κυριακές». «Οι υπεραγορές θα παραμείνουν ανοικτές και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τον κόσμο στις δύσκολες αυτές καταστάσεις και συγκυρίες που βιώνουμε», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά την διεύρυνση του ωραρίου εργασίας των υπεραγορών, ο κ. Χατζηαδάμου είπε πως «παρότι δόθηκε μία τέτοια ευχέρεια, εντούτοις, δεν χρειάστηκε οποιαδήποτε παράταση του ωραρίου των υπεραγορών, γιατί το ωράριο που ήδη τηρείται μαζί με τις Κυριακές, θεωρούμε ότι είναι αρκετό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών».

Παράλληλα ανέφερε πως, «ήδη κάποιες μικρές και συνοικιακές υπεραγορές (μπακάλικα) κάποια απογεύματα εδώ και λίγες μέρες παραμένουν κλειστά για τους δικούς τους λόγους, πιθανότατα και λόγω της μειωμένης κίνησης ένεκα και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί». 

Το πιο σημαντικό για τον Σύνδεσμο, υπογράμμισε, «είναι ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, οι όποιες αποφάσεις λαμβάνουμε να λαμβάνονται με τέτοιο τρόπο που να μην δυσκολεύουν τον κόσμο. Δηλαδή, από την μία να υπάρχει συνεχής ροή και του ανεφοδιασμού των υπεραγορών και από την άλλη ανά πάσα στιγμή ο καταναλωτής να μπορεί να κάνει τις αγορές του, αναλόγως και των αναγκών του».

Καμία έλλειψη προϊόντων και κανένα κρούσμα αισχροκέρδειας
Ερωτηθείς για την επάρκεια προϊόντων ή αν παρατηρούνται οποιεσδήποτε ελλείψεις ο κ. Χατζηάδαμου τόνισε πως «ο ανεφοδιασμός των υπεραγορών είναι συνεχής και υπάρχει επάρκεια προϊόντων». 

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Κληθείς δε να αναφέρει εάν υπήρξαν οποιαδήποτε κρούσματα αισχροκέρδειας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών είπε ότι δεν παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα, αλλά ούτε και κάποιο κρούσμα αύξησης τιμών, σημειώνοντας πως «το έχουμε διερευνήσει από όλες τις πλευρές, γιατί είχαμε πληροφορηθεί κι εμείς ή μάλλον καλύτερα παραπληροφορηθεί για κάποιες αλλαγές τιμών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα αντισηπτικά και άλλα προϊόντα».

«Επαναλαμβάνω έχουμε διερευνήσει πλήρως τις όποιες αναφορές έγιναν για περιστατικά αισχροκέρδειας και δεν έχουμε εντοπίσει καμία αύξηση τιμών», συνέχισε διαβεβαιώνοντας ότι «επαγρυπνούμε για αυτό το θέμα και θέλω να τονίσω εκ νέου πως ούτε καν οι υπεραγορές θα δεχθούν κάτι τέτοιο, ειδικά αυτές τις ημέρες, να υπάρχει οποιαδήποτε αύξηση, ιδιαίτερα σε προϊόντα που είναι σε μεγάλη ζήτηση», κατέληξε ο κ. Χατζηαδάμου.

Μάριος Αδάμου