ΥΠΕΣ: Απαντά σε δήθεν απόκρυψη στοιχείων για το ΚΕΠ

Πρόκειται για δημοσίευμα σε σχέση με δήθεν απόκρυψη στοιχείων για αποφάσεις που αφορούν το ΚΕΠ

Σε παραπλανητικό και αναληθές, όπως χαρακτηρίζει το ΥΠΕΣ σε ανακοίνωση του, δημοσίευμα σε σχέση με δήθεν απόκρυψη στοιχείων για αποφάσεις που αφορούν το ΚΕΠ, απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 15 Δεκεμβρίου 2021 η βουλεύτρια των Οικολόγων κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου διαβίβασε ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών την οποία και έσπευσε, για προφανείς λόγους, να τη δώσει στη δημοσιότητα προτού λάβει απάντηση. Με την επιστολή της ρωτούσε «γιατί (ο ΥΠΕΣ) παραβίασε τον περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμο και δεν απέστειλε ενημέρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα άτομα που είχε πρόθεση να θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση κατ΄εξαίρεση πολιτογράφησης, όπως έπρατταν οι προκάτοχοι του». 

Πέραν της γραπτής απάντησης του Υπουργού Εσωτερικών που απεστάλη στη βουλεύτρια των Οικολόγων την 21η Ιανουαρίου 2022, και την οποία δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα, το Υπουργείο Εσωτερικών, αντί άλλης απάντησης, δίνει επίσης στη δημοσιότητα τις επιστολές ημερομηνίας 19/7/21 και 29/7/21, που αποστάλθηκαν στον Αν. Διευθυντή της Βουλής, προ των συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου τις 22ας και 30ης Ιουλίου και με τις οποίες βεβαίως καταρρίπτονται οι όποιοι αναληθείς ισχυρισμοί της κας Ατταλίδου.  

Θα ήταν ορθότερο για την ίδια, ως εκπρόσωπος του λαού στη Βουλή, πριν προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, τουλάχιστον να ενημερώνεται, πολύ δε περισσότερο όταν ισχυρίζεται παραβίαση του Νόμου από δημόσια αρχή. 

Ευελπιστούμε ότι διακατέχεται από ευθιξία και γι΄αυτό θα απολογηθεί. 

Το ΥΠΕΣ έδωσε στην δημοσιότητα και 3 σχετικές επιστολές. Δείτε τις ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

 
20856