ΥΠΕΣ: Μεγάλη η αποδεκτικότητα για τα στεγαστικά σχέδια (Βίντεο)

Στόχος τον σχεδίων είναι η αντιμετώπιση της αστυφιλίας και η αναζωογόνηση της υπαίθρου, είπε ο Υπ. Εσωτερικών

Για μεγάλη αποδεκτικότητα των στεγαστικών σχεδίων του Υπουργείου Εσωτερικών έκανε λόγο ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Νουρής την Πέμπτη, αναφέροντας ότι τα βελτιωμένα σχέδια υπηρετούν τον στόχο για αντιμετώπιση της αστυφιλίας και αναζωογόνηση της υπαίθρου.

>>> Διαβάστε επίσης: «Δώρο» από €20.000 έως €70.000 για να αγοράσεις σπίτι–Οι αιτήσεις <<<

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή δρα Κώστα Κωνσταντίνου και υπηρεσιακούς του Υπουργείου Εσωτερικών, επισκέφθηκε το απόγευμα την Κοινότητα Αγρού, στο πλαίσιο σειράς περιφερειακών συναντήσεων που πραγματοποιεί για ενημέρωση των Κοινοτήτων, σε σχέση με τα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα για τις ορεινές, εξόχως ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.

>>> Διαβάστε επίσης: €20.000 «δώρο» αν αγοράσεις σπίτι σε αυτά τα 109 χωριά (ΛΙΣΤΑ) <<<

«Συνεχίζοντας τις εξορμήσεις μας για την παρουσίαση της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών είχαμε σήμερα την ευκαιρία, εδώ στον Αγρό, να καλύψουμε το σύνολο των κοινοτήτων της Ορεινής Λεμεσού και της Πιτσιλιάς», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών μετά το πέρας της παρουσίασης στους εκπροσώπους των Κοινοτήτων Πιτσιλιάς.

>>> Διαβάστε επίσης: Εδώ μπορείτε να κτίσετε σπίτι και να πάρετε μέχρι και €70.000 <<<

Ευχαρίστησε το σύνολο των κοινοταρχών για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και για τις πολλές εισηγήσεις που κατατέθηκαν.

>>> Διαβάστε επίσης: Νέα στεγαστικά σχέδια: Αυξήθηκαν ποσά, άλλαξαν κριτήρια <<<

Διαβεβαίωσε ότι όλες αυτές οι εισηγήσεις θα αξιολογηθούν με το τέλος της φετινής περιόδου, όταν και θα επαναπροκηρυχθεί το συγκεκριμένο σχέδιο.

«Παρά αυτά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι φαίνεται από τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του σχεδίου η μεγάλη αποδεκτικότητα της οποίας έχει τύχει, αφού έχουμε ικανοποιήσει σχεδόν το σύνολο των παρατηρήσεων που είχαν ακουστεί κατά την περσινή χρονιά, παρουσιάζοντας σχέδια, τα οποία υπηρετούν τον στόχο τον οποίο όλοι μας έχουμε τάξει να υπηρετήσουμε. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση της αστυφιλίας και την παροχή δυνατότητας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους να επαναγκατασταθούν  ή να εγκατασταθούν για πρώτη φορά στις ορεινές περιοχές», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Από πλευράς του ο Αν. Κοινοτάρχης Αντώνης Τσολάκης, στις δικές του δηλώσεις, ανάφερε ότι κατά την επίσκεψη έγινε ενημέρωση και ανάλυση του στεγαστικού σχεδίου, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα πιο γενναιόδωρα που έχουν εξαγγελθεί στην περιοχή Πιτσιλιάς. Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση αστυφιλίας και να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους.

(ΚΥΠΕ)

 

 
24579