ΥΠΕΣ: Μοιράζει €250.000 σε 1.092 κατοίκους

Ποιες περιοχές αφορά

Συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων, Ανδρέα Κιτρομηλίδη είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νούρης.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε όπως εφτά ακόμα κοινότητες προστεθούν στο Σχέδιο στήριξης των κατοίκων ορεινών περιοχών με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600μ.

>>> Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ: Αναθεωρούνται οι πολεοδομικές ζώνες Υπαίθρου - Σε 3 φάσεις <<<

Αυτές οι κοινότητες μέχρι τώρα δεν ήταν ενταγμένες στο σχέδιο, καθώς η οικιστική τους ζώνη είναι σε υψόμετρο κάτω των 600μ, αλλά «έχουν μια γεωγραφική ιδιαιτερότητα οι συγκεκριμένες περιοχές, περικλείονται από άλλες κοινότητες που έχουν ήδη ενταχθεί στο σχέδιο και με αφορμή τα γεωγραφικά τους χαρακτηριστικά αποφασίστηκε η ένταξή τους στο σχέδιο, αρχής γενομένης από την 1η του χρόνου», σημείωσε ο κ. Νουρής.

«Με την απόφαση αυτή θα ωφεληθούν 1.092 κάτοικοι των συγκεκριμένων κοινοτήτων, και η πρόσθετη δαπάνη που θα απαιτηθεί θα είναι €250.000».

Οι κοινότητες είναι τα Μέσανα, το Μονάγρι, ο Δωρός, οι Κέδαρες, ο Λιμνάτης, το Καπηλειό και Άγιος Αμβρόσιος Λεμεσού.

 

Επιπλέον ανακοινώθηκε από τον Υπουργό, η απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου, ημερομηνίας 9 Νοεμβρίου, για παραχώρηση εφάπαξ εκτάκτου βοηθήματος σε όλους τους κατοίκους των κοινοτήτων με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600μ., οι οποίοι είναι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος το 2022.

Το έκτακτο επίδομα ανέρχεται στο 50% του υφιστάμενου επιδόματος, ώστε να συνδράμει στην άμβλυνση των προβλημάτων, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Από το σχέδιο επωφελούνται 9.740 νοικοκυριά. Η πρόσθετη δαπάνη θα ανέλθει σε €2,6 εκ., και η συνολική δαπάνη σε €7,8 εκ.

 
24574