ΥΠΟΙΚ: Αναπομπή νόμων για να μην υπάρξει υποβάθμιση οικονομίας

Η μόνη αλλεργία που έχει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι στον λαϊκισμό απαντά στο ΑΚΕΛ

Η αναπομπή νόμων γίνεται για να μην υπάρξει υποβάθμιση οικονομίας, απαντά ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης στο ΑΚΕΛ, μετά την δήλωση του βουλευτή και Επικεφαλής στονΤομέα Οικονομίας του ΑΚΕΛ Χ. Πολυκάρπου ότι «το ΑΚΕΛ θα απορρίψει τις αναπομπές του Προέδρου στην Ολομέλεια της Βουλής».  (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την δήλωση από ΑΚΕΛ)

Επιπλέον ο κ. Πετρίδης απαντά στον κ. Πολυκάρπου στην δήλωση πως η κυβέρνηση έχει αλλεργία σε μέτρα κοινωνικής προστασίας, οτι «η μόνη αλλεργία που έχει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι στον λαϊκισμό».

Όπως ανέφερε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ η Brief ο Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε σε αναπομπή 3 νόμων που καταργούν την επιβολή ΦΠΑ στον φόρο κατανάλωσης καυσίμων μέχρι το τέλος του έτους, το ΦΠΑ στη ρήτρα αναπροσαρμογής των καυσίμων της ΑΗΚ επίσης μέχρι το τέλος του έτους αλλά και του νόμου που προνοεί πάγωμα των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση, αναφέρει ότι, «η Κυβέρνηση έχει αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία και σίγουρα δεν χρειάζεται πιστοποιητικά από το ΑΚΕΛ, τόσο με τα πακέτα στήριξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και με τρία πακέτα στήριξης για αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία και την αύξηση της τιμής της ενέργειας διεθνώς, το τελευταίο εκ των οποίων ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη.

Η Κυβέρνηση απέδειξε, μάλιστα, ότι έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται τις δυσκολίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να διακινδυνεύει τη βιωσιμότητα της οικονομίας.

Η μόνη αλλεργία που έχει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι στον λαϊκισμό. Στον λαϊκισμό και στην ανικανότητα που πρεσβεύει το ΑΚΕΛ και που στο πρόσφατο παρελθόν οδήγησε στην καταστροφή. Εξ ου και η Κυβέρνηση ανέπεμψε νόμους, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε υποβαθμίσεις της οικονομίας, να επιβραβεύσουν τους κακοπληρωτές και να διασπαθίσουν χωρίς αποτέλεσμα τα οικονομικά αποθέματα που με τις θυσίες των πολιτών πετύχαμε».

Τέλος υπενθυμίζεται πως, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας του σώματος την Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022, στις 12.00 το μεσημέρι για εξέταση των 3 αναπομπών του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ στις 9.30 θα προηγηθεί συνεδρία της επιτροπής οικονομικών.

 
21596