ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία εισήλθε οριστικά σε τροχιά ανάπτυξης

Σημαντική η πτωτική πορεία στην ανεργία, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι με βάση τη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο, το Σεπτέμβριο του 2021 (στοιχεία εποχικά διορθωμένα) μειώθηκε στο 3,6% σε σχέση με 9,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2020 συνεχίζοντας έτσι τη σημαντική πτωτική πορεία που άρχισε από τον Ιούλιο του 2021. Σημειώνεται ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο τρίτος διαδοχικά μήνας που η Κύπρος καταγράφει ποσοστό ανεργίας που αντιστοιχεί σε ποσοστό πλήρους απασχόλησης.

>>> Διαβάστε επίσης: Μείωση 65,1% στους ανέργους τον Οκτώβρη 2021 σε σχέση με του 2020 <<<

Το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο χαμηλά ανάμεσα στα Κράτη Μέλη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας της Ευρωζώνης ανήλθε στο 7,4% το Σεπτέμβριο του 2021, σε σύγκριση με 8,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία εισήλθε οριστικά σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας θετικών οικονομικών προοπτικών μέσω της μεγάλης βελτίωσης που επιτεύχθηκε στην αγορά εργασίας.

Αναμένεται ότι η ανεργία θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία και τους εναπομείναντες μήνες του 2021 και αυτό επιβεβαιώνει ότι τα έγκαιρα και στοχευμένα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας 

 
20076