ΥΠΟΙΚ: Πρόταση για μείωση ΦΠΑ ρεύματος 9% για σπίτια για 3 μήνες

Αν εγκριθεί η μείωση θα ισχύει μόνο για νοικοκυριά όχι βιομηχανίες ή άλλα υποστατικά

Εγκριση για μείωση του ΦΠΑ στην οικιακή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος απο το 19% στο 9%  ζητά το υπουργείο οικονομικών απο την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαικής Ενωσης.

Οπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο διευθυντής του υπουργειου οικονομικών Γιώργος Παντελή, στη σχετική επιστολή που απεστάλη χθες Τετάρτη, ζητείται το μέτρο να ισχύσει για 3 μήνες.

Διευκρίνησε οτι το αίτημα αφορά μόνο στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και οτι εξαιρούνται βιομηχανίες και άλλα υποστατικά.

Επεσήμανε επίσης οτι η εισήγηση της κυβέρνησης είναι διαφορετική απο την πρόταση νόμου των κομμάτων της αντιπολίτευσης για καθολική και οριζόντια μείωση του ΦΠΑ σε 9%, με την οποία επιβαρύνονται τα δημόσια οικονομικά και επωφελούνται ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Ο κύριος Παντελή ανέφερε επίσης οτι πριν απο δέκα μέρες απεστάλη άλλη επιστολή στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαικης Ενωσης, με την οποία ζητείται  έγκριση για μείωση του ΦΠΑ απο 19% σε 5% για ευαλωτους καταναλωτές, για περίοδο 6 μηνών. Το μέτρο αυτό, πρόσθεσε, αφορά 34 χιλιάδες δικαιούχους.

Τα αιτήματα θα εξετασθούν στην επόμενη συνεδρία της επιτροπής ΦΠΑ της Ευρωπαικής Ενωσης, στις 22 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΡΙΚ

 
23682