ΥΠΟΙΚ: Σε αντιπολιτευτικό οίστρο το ΔΗΚΟ (ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ)

Ο Υπουργός Οικονομικών απαντά στις δηλώσεις ΔΗΚΟ σχετικά με το σχέδιο Ανάκαμψης και τα πυρά για την ανάπτυξη

Αντιλαμβανόμαστε τον αντιπολιτευτικό οίστρο του Δημοκρατικού Κόμματος και του Προέδρου του, οι οποίοι μάλιστα καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό καταψήφισαν και μέρος του Σχεδίου Ανάκαμψης για το 2021 , είπε σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, απαντώντας σε δηλώσεις του ΔΗΚΟ σχετικά με το σχέδιο Ανάκαμψης και τα πυρά για την ανάπτυξη.

>>>Νεότερη είδηση εδώ: ΔΗΚΟ σε ΥΠΟΙΚ: Το ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι αρκετό  <<<

Αυτούσια η απάντηση του ΥΠΟΙΚ:

Αντιλαμβανόμαστε τον αντιπολιτευτικό οίστρο του Δημοκρατικού Κόμματος και του Προέδρου του, οι οποίοι μάλιστα καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό καταψήφισαν και μέρος του Σχεδίου Ανάκαμψης για το 2021. Ένα Σχέδιο που αποτελεί την απάντηση της
ίδιας της Ε.Ε. στην κρίση
, εξού και φέρει τον τίτλο «Next Generation EU» («Επόμενη Γενιά Ε.Ε.»).

Βεβαίως τον κ. Παπαδόπουλο και το κόμμα του φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η επόμενη γενιά αφού η προσοχή τους περιορίζεται αυστηρώς στις επόμενες εκλογές. Η Κυβέρνηση επιδιώκει γι’ αυτό το εθνικό θέμα τη συναίνεση. Με κατ’ ιδίαν επαφές με όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και εξέταση των προτάσεών τους, με διαβουλεύσεις με όλους τους εταίρους, όπως συντεχνίες και εργοδοτικές οργανώσεις, με συνεδρίες της διακομματικής Τεχνοκρατικής Επιτροπής σε εβδομαδιαία βάση και διαβούλευση με το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου.

Σημειώνεται ότι, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν είχε καμία διαφορετική/αρνητική τοποθέτηση, κατά τις προηγούμενες 5 συνεδρίες της διακομματικής Τεχνοκρατικής Επιτροπής. Καλούμε λοιπόν τόσο τον ίδιο, όσο το κόμμα του, να δράσουν δημιουργικά και συναινετικά όπως τα αλλά κόμματα.

>>> Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ / Πακέτα Στήριξης: Κατηγορεί την κυβέρνηση & προτείνει μέτρα <<<

Καλούμε επίσης το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Πρόεδρό του, ν’ αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενόψει της προεκλογικής για τις βουλευτικές εκλογές, μακριά από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα την Κύπρο και να μην προσπαθούν να τιμωρήσουν τους συμπολίτες μας, ως έπραξαν με την καταψήφιση του προϋπολογισμού, να ανακάμψουν από τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

 
12949