ΥΠΟΙΚ:Σχέδιο για φοιτητικές εστίες στην εντός των τειχών Λευκωσία

Νέο σχέδιο για χρηματοδότηση φοιτητικών εστιών στην εντός των τειχών Λευκωσία έκανε γνωστό ο Υπ. Οικονομικών

Σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική, για την οποία γίνονται διεργασίες εδώ αρκετό καιρό αφού περιέχει πολλούς παράγοντες, έκανε λόγο κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του σχεδίου δράσης για την αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. 

>>> ΕΔΩ μπορείτε να δείτε αυτούσια την παρουσίαση του σχεδίου <<<

Στην ομιλία του κατά την παρουσίαση, ο Υπουργός Οικονομικών έκανε αναφορά στα νέα σχέδια και κίνητρα που θα λειτουργήσουν για την εντός των τειχών Λευκωσία.

>>> Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Πάνω από €40 εκατ. για την εντός των τειχών Λευκωσία <<<

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο Σχέδιο Χορηγιών για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στο Σχέδιο χορηγιών για  απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας, σε πολεοδομικά και οικονομικά κίνητρα αλλά και σε κυκλοφοριακές διευκολύνσεις.

Νέο σχέδιο για φοιτητικές εστίες

Παράλληλα, ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του Απρίλη θα δημοσιευθούν προγράμματα με συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια ευρώ για χρηματοδότηση φοιτητικών εστιών. 

>>> Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ: Σχέδιο κινήτρων για επιχειρήσεις στην εντός τειχών Λευκωσία <<<

Όπως ανέφερε ο Υπουργός στα προγράμματα θα προβλέπεται μια χορηγία 75% επί των επιλέξιμων δαπανών κάθε πρότασης για μετατροπή  υφιστάμενου κτηρίου και 50% επί των επιλέξιμων δαπανών για ανέγερση νέου κτηρίου.

Επιπρόσθετα, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η ελάχιστη επένδυση επιλέξιμης δαπάνης είναι οι 140.000 χιλιάδες  ενώ το μέγιστο ποσό χορηγίας ανά δικαιούχο είναι τα  2 εκατ. ευρώ.

>>> Διαβάστε επίσης: Γιωρκάτζης: Τέσσερα σημαντικά έργα στην εντός των τειχών Λευκωσία <<<

Όσο αφορά την πληρωμή, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι αυτή θα γίνεται με 2 ισόποσες δόσεις – η πρώτη θα αφορά την υλοποίηση του 50% του έργου και η δεύτερη την ολοκλήρωση του έργου με βάση τα εγκριθέντα σχέδια ενώ θα υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής ποσού ύψους μέχρι και 20% της εγκεκριμένης χορηγίας μέχρι 60.000 ευρώ.

Αναφορικά με τους δικαιούχους του σχεδίου, αυτοί είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές (είτε φυσικά είτε νομικά πρόσωπα) ή εταιρείες/σωματεία/ιδρύματα.

Ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι αυτό αποτελεί ένα αρκετά φιλόδοξο και γενναιόδωρο σχέδιο για όσους θέλουν να μετατρέψουν κτήρια σε φοιτητικές εστίες.

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Υπουργός στην Παρουσίαση του Σχεδίου (από το 2:40):