Υπουργικό: Ενέκρινε το σχέδιο συνταξιοδοτικών ωφελημάτων Δημοσίων

Αφορά τον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα – Δημιουργείται νέο Ταμείο

Το Υπουργικό ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο για το σχέδιο συνταξιοδοτικών ωφελημάτων Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών. 

>>> Διαβάστε επίσης: Φορολογική έκπτωση 20% για δαπάνες έρευνας - ανάπτυξης <<<

Ο σχεδιασμός του νέου επαγγελματικού σχεδίου συνταξιοδοτικών ωφελημάτων εδράζεται στη φιλοσοφία της λειτουργίας των Ταμείων Προνοίας, όπως σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών, επεξηγώντας πως θα δημιουργηθεί ένα νέο Ταμείο Καταβολής Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων το οποίο θα χρηματοδοτείται εκατέρωθεν από τον εργοδότη και από τον εργαζόμενο, με ποσό ίσο του 5% των μηνιαίων συντάξιμων απολαβών του μέλους. 

>>> Διαβάστε σχετικά: Πόσοι Δημόσιοι Υπάλληλοι επηρεάζονται από την απόφαση Υπουργικού

Ποιους καλύπτει το σχέδιο 

Καλύπτει όλους τους υπηρετούντες οι οποίοι προς προσλήφθηκαν ή διορίστηκαν μετά την 1/10/2011, καθώς και όσους μόνιμους υπαλλήλους θα διοριστούν για πρώτη φορά σε θέση κατά η μετά της έναρξης ισχύος του νόμου. 

Καλύπτει όλους τους υπηρετούντες οι οποίοι είναι εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου στην κρατική υπηρεσία αλλά και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Ειδικούς Αστυνομικούς που έχουν μονιμοποιηθεί ως ειδικοί αστυνομικοί με βάση τη νομοθεσίας, τους συμβασιούχους υπαξιωματικούς και των αποφοίτων του Δασικού Κολεγίου. 

Δείτε αυτούσια τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών:

 
20888