Υπουργός Οικονομικών: «Πράσινος» ο προϋπολογισμός του 2021

Πιο πράσινος ο προϋπολογισμός από άλλες χρονιές διαβεβαίωσε τους Οικολόγους, ο ΥΠΟΙΚ

Το γεγονός ότι είναι πιο πράσινος ο κρατικός προϋπολογισμός 2021 από άλλες χρονιές διαβεβαίωσε τους Οικολόγους, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων, ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε για την «μακρά και λεπτομερή» συζήτηση.

«Σίγουρα αυτός ο προϋπολογισμός είναι πιο πράσινος από ότι ήταν άλλες χρονιές, είναι πολύ περισσότερα τα έργα που αφορούν το περιβάλλον, την βιώσιμη ανάπτυξη. Κάποια από αυτά εμπεριέχονται στους προϋπολογισμούς των Υπουργείων, όπως έχουν εγκριθεί χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, κάποια άλλα στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών και αφορούν το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.
 
«Κι είναι γι αυτό που πιστεύω ότι η ψήφιση των προϋπολογισμών φέτος αφορά και μια ψήφο στην πράσινη πολιτική. Σίγουρα κάποιες από αυτές τις εισηγήσεις που συζητήσαμε σήμερα εμπεριέχονται και στους προϋπολογισμούς, κάποιες άλλες θα τις δούμε ως θέματα πολιτικής κι εγώ προσδοκώ και θα επιδιώξω την καλύτερη συνεργασία και με το Κίνημα Οικολόγων όσον αφορά την χάραξη πολιτικών του κράτους, οι οποίες πρέπει πάντα να έχουν μια πράσινη χροιά κι αυτή είναι η προσπάθεια», πρόσθεσε.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών για την επίσκεψη του και τον χρόνο του για να συζητήσουν θέματα που αφορούν, όπως σημείωσε, την ενεργοποίηση της οικονομίας.

«Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων έχουμε ετοιμάσει προτάσεις τις οποίες έχουμε δώσει στον Υπουργό, προτάσεις οι οποίες αναφέρονται σε ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων και ιδιαίτερα των σχολικών κτηρίων και των δημόσιων κτηρίων, μέτρα για τις μεταφορές, το ποδήλατο, τις πεζοδρομοποιήσεις για να βοηθιούνται οι πεζοί, μέτρων για την υποστήριξη του Τύπου και των Τεχνών, για την διαχείριση των αποβλήτων, μέτρα που θα βοηθήσουν τις ορεινές περιοχές και τις περιοχές του Ακάμα, μέτρα για την βοήθεια σε αγροτικό κόσμο», είπε.

«Είμαστε στην διάθεση του Υπουργείου για να εξηγήσουμε οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια χρειάζεται και πάλι ένα ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας έχει δοθεί για να παρουσιάσουμε αυτές τις προτάσεις για πράσινη ανάπτυξη», συμπλήρωσε.
 
Επιστολή προς τον ΓΕ για δράση Χρυσή Αυγής στην Κύπρο

Ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως οι Οικολόγοι έχουν στείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα με την οποία ζητούν διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο.
 
«Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση κι επειδή ως γνωστό είχε δράση και στην Κύπρο, εμείς ως Κίνημα Οικολόγων έχουμε στείλει μια επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα και ζητούμε διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο και την διερεύνηση της διάπραξης πιθανών αδικημάτων», σημείωσε.

ΚΥΠΕ 

 
13028