Ζαννέττου: Έτοιμη η Αγία Νάπα να φιλοξενήσει επισκέπτες

Καθημερινά λειτουργούν πιο πολλές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία, δηλώνει ο Δήμαρχος

Η Αγία Νάπα είναι έτοιμη και περιμένει να φιλοξενήσει ξένους και ντόπιους επισκέπτες, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγείας που προβλέπονται για περιορισμό του κορωνοϊού, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου.
 
Ο Δήμαρχος είπε πως «η Αγία Νάπα συνεχίζει κανονικά τη δραστηριότητα της και καθημερινά λειτουργούν πιο πολλές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία , όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφεστιατόρια και κέντρα αναψυχής». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, καθημερινά τις παραλίες επισκέπτονται Κύπριοι και ξένοι επισκέπτες που διαμένουν στο νησί μας, «ενώ παράλληλα αναμένεται η λειτουργία επιπρόσθετων ξενοδοχειακών μονάδων και κέντρων αναψυχής τα οποία θα προσφέρουν περισσότερο, στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών στην περιοχή».
 
Σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή λειτουργούν πέραν των 40 υποστατικών τόσο στην κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας όσο και σε άλλους εμπορικούς και τουριστικούς δρόμους».

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<
 
Οσον αφορά τη λειτουργία ξενοδοχείων ο κ. Ζαννέττου είπε πως «έχουν λειτουργήσει 3 -4 μόνο ξενοδοχεία ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και θα ανέλθει στα δέκα. Την ίδια ώρα υπάρχουν περίπου 10 μικρές τουριστικές μονάδες εντός της Αγίας Νάπας, οι οποίες λειτουργούν κανονικά και βρίσκονται στις διαδικτυακές πλατφόρμες, προσφέροντες τις κατάλληλες υπηρεσίες στους επισκέπτες τους».
 
Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι «το σημαντικό στοιχείο της Αγίας Νάπας είναι οι παραλίες της και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για εξυπηρέτηση του κόσμου, ντόπιων και ξένων, στα πλαίσια πάντοτε της ασφάλειας και της υγείας, σύμφωνα με τα διατάγματα και πρωτόκολλα λειτουργίας που έχουν εξαγγελθεί από το Υπουργείο Υγείας».
 
Σημείωσε επίσης πως «η Αγία Νάπα είναι έτοιμη, περιμένει και φιλοξενεί τον κόσμο, είναι ένας φιλόξενος τόπος και θα παραμείνει ένας αγαπητός προορισμός για όλους».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαννέττου είπε ότι «η περαιτέρω τουριστική κίνηση τόσο στην Αγία Νάπα όσο και γενικότερα στην Κύπρο, εξαρτάται από τα πτητικά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών, τα οποία είναι συνυφασμένα με την επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο και στις διάφορες χώρες. Είμαστε σε επαφή με διάφορους τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι αναμένουν τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, εφ’ όσον είναι εφικτό, να δρομολογήσουν πτήσεις προς τη χώρα μας».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε ακόμα ότι «όλοι γνωρίζουν πως εξακολουθεί να είναι δύσκολη η κατάσταση με την προσέλκυση τουρισμού από το εξωτερικό. Ωστόσο ευελπιστούμε ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα αρχίσουν δειλά – δειλά να κινούνται οι τουριστικοί πράκτορες και μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα διαφανεί σε ποιο βαθμό θα κινηθεί η πορεία της τουριστικής βιομηχανίας».
 
Σύμφωνα με τον κ. Ζαννέττου «αυτό που προέχει και πρέπει να έχουμε υπόψη μας αυτή τη στιγμή είναι να εξυπηρετήσουμε τους συμπατριώτες μας και να συνεχίσουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε, με στόχο, ακόμα και με την άφιξη τουριστών από το εξωτερικό, να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό και να στηρίξουμε τον εγχώριο τουρισμό, ειδικά στην Αγία Νάπα, όπως κάνουμε διαχρονικά».

(ΚΥΠΕ/ Φανίτσα Ζαννέττου)
 

 
21546