Ζέτα: Καλούμε τα κόμματα να αναθεωρήσουν τη στάση τους

Τι ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων

Για μία ακόμη φορά καλούμε έστω και την υστάτη να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να εγκαταλείψουν ανυπόστατες δικαιολογίες και να υιοθετήσουν το νομοσχέδιο το οποίο θα συμβάλει καταλυτικά τόσο στην στήριξη των επιχειρήσεων όσο και στην προστασία πολύτιμων θέσεων εργασίας, είπε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις.

>>> Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις, αλλά και όσα προηγήθηκαν για τις κρατικές εγγυήσεις <<<


Αυτούσια η δήλωση της Υπουργού:

Η απόφαση κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραπέμψουν στις ελληνικές καλένδες το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, δεν συνιστά τίποτε άλλο παρά ευθύ πλήγμα κατά των ιδίων των εργαζομένων, από τους οποίους υστερούν ένα σημαντικό στήριγμα και τους αφήνουν εκτεθειμένους.

Δείτε επίσης: Πασχαλινό Επίδομα: 3.8 εκατομμύρια ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

Μπροστά σε αυτή την τεράστια πρόκληση που προκάλεσε η πανδημία οφείλουμε όλοι να υπερβούμε τα στενά κομματικά πλαίσια και να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, να παρέχει με όλους τους δυνατούς τρόπους στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση, συνεπής στην προσπάθεια στήριξης των εργαζομένων, και στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, και προκειμένου να καταστεί δυνατή η έγκριση του νομοσχεδίου, έχει υιοθετήσει πέραν των δέκα εισηγήσεων από κόμματα της αντιπολίτευσης. Εξαίρεση αποτέλεσε το ΔΗΚΟ το οποίο αρνήθηκε να συμμετέχει στον σχετικό διάλογο.

Παρά ταύτα, διαπιστώνουμε πως εν όψει των εκλογών, αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο στη διαμόρφωση του οποίου συμμετείχαν ενεργά.

Για μία ακόμη φορά καλούμε έστω και την υστάτη να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να εγκαταλείψουν ανυπόστατες δικαιολογίες και να υιοθετήσουν το νομοσχέδιο το οποίο θα συμβάλει καταλυτικά τόσο στην στήριξη των επιχειρήσεων όσο και στην προστασία πολύτιμων θέσεων εργασίας.

Να υπενθυμίσουμε πως για το όλο ζήτημα – το οποίο έθιξε και η Brief σε προηγούμενο ρεπορτάζ της – επιχειρηματικοί κύκλοι εξέφρασαν τόσο την απογοήτευση, όσο και τη δυσαρέσκεια τους, καθώς όπως σημειώνουν η καθυστέρηση στη ψήφιση των κρατικών εγγυήσεων θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν στην πλειοψηφία τους αρκετά προβλήματα και ο δανεισμός με ευνοϊκούς όρους ήταν για τους περισσότερους «σωσίβιο» ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αναλυτικά όλες οι ανακοινώσεις και ρεπορτάζ για το ζήτημα: 

  •  
 
22376