Ζέτα: Σε ποιες περιπτώσεις θα ζητηθούν πίσω χρήματα που δόθηκαν

Ξεκίνησαν ελέγχοι σε επιχειρήσεις για το αν πληρούσαν τα κριτήρια για την οικονομική βοήθεια που πήραν

«Θα ζητηθεί απο επιχειρήσεις να επιστρέψουν χρήματα, στην περίπτωση που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά επωφελήθηκαν πακέτου στήριξης», δήλωσε σήμερα (4/9) η Yπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Πιο συγκεκριμένα η Υπουργός Εργασίας ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους για τις επιχειρήσεις που αιτήθηκαν για την πρώτη περίοδο των ειδικών σχεδίων, δηλαδή για την περίοδο Μάρτιος 2020 -Μάϊος 2020, και επωφελήθηκαν οικονομικής στήριξης, αλλα ίσως να μην πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις.

Όπως εξήγησε η κ. Αιμιλιανίδου, στην πρώτη περίοδο των ειδικών σχεδίων με πρωταρχικό σκοπό να βοηθηθούν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις, οι αιτήσεις ήταν πολύ πιο απλοποιημένες, και δεν χρειαζόταν ούτε βεβαίωση από τον λογιστή της κάθε επιχείρησης.

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων απορροφήθηκαν από επιχειρήσεις που πραγματικά το είχαν ανάγκη», τόνισε η Υπουργός, επισημαίνοντας πως έχουν εντοπιστεί επιχειρήσεις που ίσως να μην πληρούσαν τα κριτήρια και θα ζητηθούν τα χρήματα που τους δόθηκαν πίσω.

 

 
17319
Thumbnail