Ζητούν να αναθεωρηθεί η διαθεσιμότητα 12 αστυνομικών στην Πάφο

Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ καλεί την ηγεσία της Αστυνομίας να αναθεωρήσει τη διαθεσιμότητα 12 αστυνομικών στην Πάφο

Το προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ) καλεί την ηγεσία της Αστυνομίας, όπως αναθεωρήσει άμεσα την απόφαση για διαθεσιμότητα των 12 συναδέλφων στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, καθώς αυτό θα πλήξει την ήδη βεβαρημένη επιχειρησιακή ικανότητα, της υποστελεχομένης Διεύθυνσης.

Παράλληλα δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί με τον κάθε δυνατό τρόπο στους 12 συναδέλφους.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι είναι άξιων απορίας το πόσο εύκολα εξαντλεί η ηγεσία της Αστυνομίας την αυστηρότητα των πειθαρχικών κανονισμών σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ σε άλλες,  σφυρίζει αδιάφορα.

Στην περίπτωση της ακύρωσης των προσλήψεων 100 συναδέλφων, όπου υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το Δικαστήριο και ξεκάθαρες ευθύνες εναντίων υψηλόβαθμων μελών της Αστυνομίας, δεν διαφαίνεται η διάθεση διεξαγωγής έρευνας και επίδοση ευθυνών.
 
Αντίθετα, προστίθεται στην ανακοίνωση της συντεχνίας, στην περίπτωση του πλοιαρίου με τους 61 μετανάστες, φαίνεται από την πρώτη στιγμή η διάθεση της ηγεσίας για απόδοση ευθυνών σε 12 χαμηλόβαθμους αστυνομικούς.

Το μόνο που επιτυγχάνεται, σημειώνεται, είναι να πλήττεται το κύρος και η επιχειρησιακή δύναμη της Αστυνομίας, από την ίδια την ηγεσία της.
 
(ΚΥΠΕ)

 
17421