Που βρήκαν δουλειά οι άνεργοι στην Κύπρο

Για άλλη μια φορά οι ανειδίκευτοι εργάτες και οι υπηρεσίες έσωσαν την παρτίδα

Περισσότεροι από 300 ήταν οι άνεργοι που βρήκαν  δουλειά μέσα στον Μάη του 2019 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας με την πλειοψηφία να βρίσκει εργοδοτείται στην κατηγορία των ανειδίκευτων εργατών και στις υπηρεσίες .

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα 343 άνεργοι βρήκαν δουλειά, με τον Μάη να είναι ο πιο δυνατός μήνας αναφορικά με τη μείωση της ανεργίας μετά τον Απρίλιο όπου και βρήκαν δουλειά 334 άτομα με την πλειοψηφία και τότε να βρίσκεται στις υπηρεσίες και στους ανειδίκευτους εργάτες.

Οι περισσότεροι άνεργοι φαίνεται ότι  βρήκαν δουλειά ως ανειδίκευτοι εργάτες και καθαριστές (139) αλλά και ως υπάλληλοι υπηρεσιών και πωλητές (101). Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι πέραν του 50% εργοδοτείται σε αυτούς τους τομείς στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, θέσεις εργασίας έδωσαν και οι τομείς των Τεχνιτών Παραγωγής (36) αλλά και των Γραφέων και των Δαχτυλογράφων (30).

Από εκεί και πέρα, χαμηλά ήταν τα ποσοστά στον  διευθυντικό τομέα όπου εργοδοτήθηκε μόλις ένα άτομο αλλά και στους προσοντούχους όπου εργοδοτήθηκαν μόλις 16 άτομα.

Κάτι που καταδεικνύει δυσκολία ως προς την ένταξη των προσοντούχων και των πτυχιούχων σε επαγγέλματα που χρήζουν την απόκτηση ακαδημαϊκών και λοιπών προσόντων.

Πολύ χαμηλά, επίσης, ποσοστά εργοδότησης είχε ο κλάδος της Γεωργίας όπου δουλειά βρήκαν μόλις τρία άτομα ενώ σε Τεχνικούς Βοηθούς και χειριστές μηχανών εργοδοτήθηκαν 8 και 9 άτομα αντίστοιχα.  

Στους στρατιωτικούς, πάλι,  δεν εργοδοτήθηκε κανένα άτομο.

Κατά οικονομική δραστηριότητα

Αναλυτικότερα, τώρα, και εν σχέσει με την οικονομική δραστηριότητα, η πλειοψηφία των ατόμων εργοδοτήθηκε στη Δημόσια Διοίκηση (87 άτομα) ενώ ακολουθούσε ο τομέας του χονδρικού και λιανικού εμπορίου με 65 άτομα, οι κατασκευές με 50 άτομα και οι υπηρεσίες καταλύματος και εστίασης με 42 άτομα.  

Παράλληλα, εργοδοτήθηκαν 24 άτομα στη μεταποίηση, 14 άτομα στις διοικητικές δραστηριότητες, 12 στη Γεωργία, Αλιεία, Δασοκομία, 1 άτομο στα ορυχεία και στα λατομεία, 5 στην Παροχή νερού, 7 στη μεταφορά και αποθήκευση, 1 άτομο στην ενημέρωση και στην επικοινωνία, 2 στις ασφαλιστικές δραστηριότητες, 3 στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας, 8 στις Επαγγελματικές και Τεχνικές δραστηριότητες 1 άτομο στην εκπαίδευση, 8 στις Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία, 9 στις Τέχνες και στην Ψυχαγωγία και 4 στις άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών.

Αντρέας Πολυκάρπου
 
182
Thumbnail
ad2mobile

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό «Reader’s Digest» ρώτησε έναν υπάλληλο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων για όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα που ξέρουν εκείνοι και κανένας άλλος.

Διατηρώντας φυσικά την ανωνυμία του, ο υπάλληλος είπε πολλά και διάφορα, από τα οποία ξεχωρίσαμε δύο tips και έναν μύθο.

«Ο καλύτερος καιρός να αγοράσεις είναι το τέλος του μήνα»: Αν μάλιστα θέλεις από την αντιπροσωπεία να κρατήσει και το δικό σου αμάξι, τότε οφείλεις να διαπραγματευτείς τις δύο συναλλαγές ξεχωριστά.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Και βέβαια, μας λέει, αν μιλάμε για μεταχειρισμένο σε μάντρα, διαπραγματεύεσαι πάντα στην εμπορική τιμή του αυτοκινήτου (το οποίο βρίσκεις εύκολα με μια αναζήτηση στο ίντερνετ) και όχι στην τιμή που το πουλάνε εκείνοι. 

Αν μάλιστα θέλεις να βρεις την πραγματική ευκαιρία, ο καλύτερος καιρός είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, όταν ο εμπορικός χρόνος φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του και τα λουριά σφίγγουν.

«Θα σου υποσχεθώ τα πάντα για να σε κάνω να υπογράψεις»: Το τυράκι εδώ; «Αν όμως δεν με βάλεις να το γράψω, την επομένη δεν θα θυμάμαι τίποτα από όλα αυτά».

Όσο για τον γνωστό μύθο που λέει πως πετυχαίνεις καλύτερη τιμή αν πας στην αντιπροσωπεία κοντά στην ώρα που κλείνει, ο γνώστης λέει: «Νομίζεις πως θα αγχωθώ για να μην αργήσω να γυρίσω στο σπίτι; Νομίζεις!»…

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

article 1