Προσφορές σε πάνω από 100 ξενοδοχεία-Εντός εβδομάδας ο κατάλογος

Έρχεται κατάλογος με μεγάλες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Κύπρο - Αντίστροφη μέτρηση για το reopening

Μέχρι την Παρασκευή 29 Μαϊου αναμένεται να αναρτηθεί ο κατάλογος των καλοκαιρινών προσφορών για διακοπές που θα μπορούν οι πολίτες στην Κύπρο να αξιοποιήσουν ώστε να προγραμματίσουν τις διακοπές τους για την καλοκαιρινή περίοδο, είπε στην Brief ο Ζαχαρίας Ιωαννίδης ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ. Στον κατάλογο αυτό θα μπορεί κάποιος να διαλέξει ανάμεσα σε πέραν των 100 επιλογών, ώστε να σχεδιάσει την πολυαναμενόμενη περίοδο των διακοπών του.

Θυμίζουμε ότι τα ξενοδοχεία θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, βάσει των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα καθορίσει το Υπουργείο Υγείας εντός ημερών. 

«Ευελπιστούμε ότι οι συμπατριώτες μας θα αξιοποιήσουν τις εκπληκτικές προσφορές που θα έχουν στη διάθεση τους και θα μπορούν να βρουν αναρτημένη στην ιστοσελίδα του συνδέσμου https://www.cyprushotelassociation.org/ τέλη της εβδομάδας ώστε να μπορέσουν να κάνουν την επιλογή τους για τις καλοκαιρινές διακοπές και να τις προγραμματίσουν έγκαιρα», είπε στην Brief o κ. Ιωαννίδης.

>>> Δείτε επίσης: Πότε θα δούμε τουρίστες από Αγγλία & τα μέτρα στα αεροδρόμια

Σχετικά με τις επιλογές που θα δίνονται, μας είπε ότι θα μπορεί κάποιος να βρει, πέραν των 100 ξενοδοχείων, συγκροτημάτων, οργανωμένων διαμερισμάτων και τουριστικών χωριών που θα καλύπτουν το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου.

Κληθεις να σχολιάσει την «απώλεια» των τουριστών από Αγγλία και Ρωσία από τον τη λίστα συνδεσιμότητας ως οι χώρες που τόνωναν την τουριστική μας βιομηχανία ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο είπε ότι «προσβλέπουμε σε επανασυνδεσιμότητα της Κύπρου με  το εξωτερικό και τις κύριες αγορές τουρισμού, πάντοτε με τις συστάσεις των επιδημιολόγων ώστε να διασφαλίσουμε την πολύ θετική εικόνα της Κύπρου ως ασφαλής προορισμός, τόσο για εμάς του Κύπριους, τόσο και για τους ξένους επισκέπτες μας».

Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε πως η περίοδος αυτή είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αφού δύο από τις κυριότερες αγορές μας είναι εκτός συνδεσιμότητας και αναμένεται να εκτιμηθεί το πότε θα μπορέσουν να επαναρχίσουν οι πτήσεις προς την Κύπρο, ανάλογα και με την επιδημιολογική τους εικόνα.

Θυμίζουμε ότι παρά την δημοσίευση της λίστας με την συνδεσιμότητα των χωρών με την Κύπρο, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, μας ανέφερε ότι έχουν δοθεί οδηγίες από το υπουργείο ώστε η επιδημιολογική ομάδα να μελετήσει την επιδημιολογική εικόνα για όλες τις χώρες, την οποία και θα παρακολουθούν διαρκώς ώστε να μπορέσουν να προστεθούν ή και να αφαιρεθούν χώρες από τη λίστα. 

Είναι ουτοπία μας είπε ο κ. Ιωαννίδης, ότι θα αναπληρωθεί το κενό μετά την απώλεια ενός σημαντικού μέρους της για τη φετινή, καθώς θα υπάρχει σημαντική μείωση αλλά ευελπιστούμε ότι θα καλύψουμε το 30% των περσινών μας επιδόσεων μέχρι το τέλος της χρονιάς, δηλαδή ενός εκατομμυρίου τουριστικές αφίξεις και πέριξ των 700 εκατομμυρίων σε έσοδα από τον τουρισμό.

Οι χώρες από όπου θα επιτρέπονται τουρίστες αρχικά


Θυμίζουμε ότι, η ομάδα ειδικών επιστημόνων αξιολογώντας την επιδημιολογική τους εικόνα, κατάρτισε δύο κατηγορίες χωρών, με τις οποίες αποκαθίσταται η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου.

Η Α’ κατηγορία περιλαμβάνει τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία

Η Β’ κατηγορία περιλαμβάνει τις ακόλουθες χώρες: Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία και Τσεχία.

Στην Α' Φάση, δηλαδή από τις 9 μέχρι τις 19 Ιουνίου, για τους επιβάτες και από τις δύο κατηγορίες χωρών θα απαιτείται προκειμένου να επιτραπεί η επιβίβαση τους, η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο, με αρνητικό αποτέλεσμα. Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση.

Κατά τη Β’ Φάση, η οποία ξεκινά 20 Ιουνίου, για επιβάτες προερχόμενους από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Α δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου.

Ωστόσο, για τους επιβάτες που προέρχονται από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Β θα ισχύει ότι ίσχυσε για όλους τους επιβάτες κατά την πρώτη φάση. Δηλαδή, θα απαιτείται προκειμένου να επιτραπεί η επιβίβασή τους, η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο, με αρνητικό αποτέλεσμα,. Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση.

Ξένια Προδρόμου
 
322