Ζέτα: Στόχος η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνταξιούχων

Το 2018 έλαβαν κρατική ενίσχυση πέραν του €1.380.000 προγράμματα που αφορούν την κάλυψη αναγκών φροντίδας ηλικιωμένων

Η Κυβέρνηση έχει ως σημαντικό στόχο την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνταξιούχων και των γηραιότερων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διασφάλιση ότι διαβιούν σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 
>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σε χαιρετισμό της στην ετήσια εκδήλωση της Στέγης Ευγηρίας Αρχάγγελος Μιχαήλ, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  αναγνωρίζοντας τη σημασία της ύπαρξης προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας ηλικιωμένων, παρέχει ετησίως κρατική ενίσχυση, τεχνική υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τα λειτουργούν.
 
Συγκεκριμένα, είπε ότι στα πλαίσια του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, δίδεται ετήσια οικονομική ενίσχυση, για τη λειτουργία προγραμμάτων που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών φροντίδας των ηλικιωμένων είτε σε 24ωρη βάση, είτε για διημερεύουσα φροντίδα, ή για κατ’ οίκον φροντίδα.
 
>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Το 2018, 62 τέτοια προγράμματα που εξυπηρετούν περίπου 2000 ηλικιωμένους, έλαβαν συνολική κρατική ενίσχυση πέραν του  €1.380.000, ποσό το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 17% του συνολικού ποσού, που δόθηκε για επιχορήγηση όλων των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας παγκύπρια, είπε η Υπουργός.

Στα πλαίσια αυτά η Στέγη Αρχάγγελος Μιχαήλ και το Κέντρο Ημέρας για άτομα με Αλτσχάιμερ, έλαβαν συνολική κρατική ενίσχυση ύψους €51.000 για το έτος 2018, συμπλήρωσε.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι η μέριμνα της Πολιτείας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους, θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και διαρκής.

ΚΥΠΕ

 
252
Thumbnail

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Β' φάση του ΓΕΣΥ που κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 1η Ιουνίου, με 45 νοσηλευτήρια να έχουν δηλώσει ότι θα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, απαντώντας θετικά για την ένταξη τους στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

ad1mobile

Ειδικότερα, 9 μεγάλα νοσηλευτήρια ανακοίνωσαν την ένταξή τους με δελτίο τύπου, όπως φαίνεται πιο κάτω: 

Τα νοσηλευτήρια αυτά είναι:

  1. Mediterranean Hospital of Cyprus

  2. Αρεταίειο

  3. Απολλώνειο 

  4. Κυανούς Σταυρός

  5. Άγιος Γεώργιος

  6. Ευαγγελισμός 

  7. Τίμιος Σταύρος

  8. Μητέρα και Παιδί

  9. Αγιος Ραφαήλ

Εν αναμονή απάντησης από Ιπποκράτειο
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο ΟΑΥ αναμένει και την απάντηση του Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για το εάν θα ενταχθεί ή όχι στο ΓΕΣΥ, σύμφωνα με τις πρωινές δηλώσεις από τον Διευθυντή του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία με 43 νοσηλευτήρια, εντούτοις, μόνο 7 έχουν ήδη προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Μετά τη δήλωση του προστέθηκε το «Μητέρα και Παιδί» και ο «Άγιος Ραφαήλ», στη λίστα ανεβάζοντας τον αριθμό στα 45 νοσηλευτήρια που είπαν το «ναι» και σε 9 τα μεγάλα «ναι».

>>> Διαβάστε ακόμη: ΓΕΣΥ: Ποιες υπηρεσίες μένουν προσωρινά εκτός Β φάσης <<<

ad2mobile

Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναμένεται απάντηση και από το Ιπποκράτειο, με τις ενδείξεις να δείχνουν ότι και από αυτό το νοσηλευτήριο θα υπάρξει θετική απάντηση.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο ΟΑΥ τους τελευταίους μήνες ήταν σε επαφή με 45 νοσηλευτήρια και όπως όλα δείχνουν στο σύνολό τους θα ενταχθούν στο ΓΕΣΥ.

article 1