Γιατί τα βάζει με τον Ακιντζί η Αγκυρα και τα κατεχόμενα

Η τοποθέτηση του Ακιντζί, στερείται της ιστορικής συνείδησης και γνώσης, δηλώνει η Αγκυρα

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δημοσίευσε σε προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χθες 12/10, ότι τάζεται υπέρ του διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους και υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, καθώς και με άλλες χώρες της περιοχής.

>>> Εισβολή της Τουρκίας στη Συρία – Όλες οι εξελίξεις  <<<

Η τοποθέτηση του Ακιντζί για την τουρκική εισβολή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Τουρκίας, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, απάντησε στον κατοχικό ηγέτη, σημειώνοντας πως έκανε τα κόκκαλα των Mujahideen και Mehmetcik να τρίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ακιντζί απαντάει στις «επικρίσεις» για την «επιχείρηση» Συρία

«Καταδικάζω τον Ακιντζί που αγνοεί το γεγονός πως η επιχείρησή μας “Πηγή Ειρήνης” γίνεται εναντίον των τρομοκρατών, για να επιφέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή. Στην επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο, ο αγώνας του στρατού μας, είχε στόχο την ειρήνη και ο αγώνας μας στη Συρία, σήμερα, έχει τον ίδιο στόχο. Η τοποθέτηση του Ακιντζί, στερείται της ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Εύχομαι αυτές οι ατυχείς δηλώσεις να μην αντικατοπτρίζουν τις απόψεις των τουρκοκυπρίων», έγραψε στο twitter, ο Φουάτ Οκτάι.

η

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναφέρει επίσης ότι η επιχείρηση στη Συρία σήμερα «από τον ηρωικό στρατό μας», γίνεται με το ίδιο πνεύμα που είχε γίνει η «ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου το 1974» - όπως αναφέρεται στην εισβολή – «με στόχο να φέρει την ειρήνη και την ευημερία».
 
Η δήλωση που έκανε ο Ακιντζί με την ιδιότητα του «προέδρου», συνεχίζει ο Φουάτ Οκτάι, είναι μια δήλωση «που στερείται ιστορικής συναίσθησης και πληροφόρησης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει την άποψη των Τ/κ». Αυτή η προσέγγιση, που δεν λαμβάνει υπόψην τον δίκαιο – όπως γράφει – αγώνα που διεξάγει η χώρα του, θα καταδικαστεί στην συνείδηση του τ/κ «λαού», η καρδιά του οποίου χτυπά πάντοτε με την Τουρκία, καταλήγει ο κ. Οκτάι.
 
Τον Ακιντζί καταδίκασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ

 
Των επικριτικών αναρτήσεων του Τούρκου Αντιπροέδρου, ακολούθησε σειρά μηνυμάτων και πάλι στο twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος έκανε λόγο σε απερισκεψία/αφροσύνη αλλά και ασέβεια του Μουσταφά Ακιντζί. Δεν αρμόζει σε κάποιον που φέρει τη θέση του «προέδρου» - έγραψε υπονοώντας τον Τ/κ ηγέτη ο κ. Τσελίκ – να καλεί την Τουρκία σε διάλογο με τρομοκρατικές οργανώσεις. «Αυτή η ανευθυνότητα δεν ταιριάζει σε εκείνη τη θέση».
 
Καταδικάζουμε αυτές τις δηλώσεις, έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ, τις οποίες χαρακτήρισε «μαύρο λεκέ» και πως δεν εκπροσωπούν «τα αδέρφια μας στην τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος. Με την βούληση που έκαναν, συνέχισε, στην Κύπρο την «επιχείρηση ειρήνης», όπως αποκάλεσε την εισβολή, με την ίδια βούληση προβαίνουν και στην επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

>>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο κ. Ακιντζί, πρόσθεσε, επέκρινε και την επιχείρηση στην Κύπρο που έγινε για να γλυτώσει την ζωή των Τ/κ, γράφοντας ότι έχει εκπέσει της θέσης του ως «πρόεδρος» της «χώρας» που η επιχείρηση – εννοώντας την εισβολή – έγινε για να σωθεί.
 
Η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», συνέχισε ο κ. Τσέλικ, γίνεται ενάντια σε μια τρομοκρατική οργάνωση που είναι δίκτυο δολοφόνων – όπως έγραψε – αλλά ο κ. Ακιντζί που δεν βρήκε μια λέξη να πει ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις, «επικρίνει τον αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία. Αυτό είναι ξεκάθαρα ασέβεια, σημείωσε.
 
Να σας θυμίσω ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει ήρωες (σκοτώθηκαν) στρατιώτες, πολίτες και μωρά, έγραψε ο κ. Τσελίκ απευθυνόμενος στον κ. Ακιντζί λέγοντάς του «είναι λυπηρό να πρέπει να σας θυμήσουμε απέναντι σε ποια γενοκτονία και οργανωμένο έγκλημα έγινε η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Αυτή την απερίσκεπτη και ασεβή γλώσσα δεν έπρεπε να την χρησιμοποιήσετε στην μνήμη των φίλων μας που ήταν πεσόντες».

Απευθυνόμενος στον κ. Ακιντζί, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ έγραψε "μακάρι να γράφατε το όνομα σας" δίπλα σε αυτών που έχουν το δίκαιο και την νομιμότητα με το μέρος τους, μακάρι ως «πρόεδρος», συνέχισε, "να μην ήσασταν το άτομο που θα καλούσατε σε διάλογο με μια τρομοκρατική οργάνωση", καταδικάζοντας την δήλωση του Τ/κ ηγέτη.
 
Καταδίκη από το κόμμα Αναγέννησης στα κατεχόμενα
 
Των αναρτήσεων Οκτάι και Τσελίκ ακολούθησε η ανακοίνωση του κόμματος Αναγέννησης στα κατεχόμενα, το οποίο με γραπτή δήλωση του γενικού του γραμματέα, Τουράν Μπουγιούκγιλμάζ καταδικάζει έντονα τις δηλώσεις Ακιντζί.
 
Επικρίνει επίσης την «κυβέρνηση» που δεν έκανε δήλωση για την επέμβαση στη Συρία μέσω του «υπουργικού συμβουλίου», αλλά οι «υπουργοί» από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ και η «βουλή» σιώπησε.
 
Η κεφαλή του «κράτους», συνέχισε, ακριβώς 4 μέρες μετά ο «πρόεδρος» με μια «ατυχή – πατάτα δήλωση» έκανε τους εχθρούς της Τουρκίας να χαρούν και τους φίλους της να λυπηθούν. Είναι μια δήλωση, πρόσθεσε, ανάλογη με εκείνες των ΗΠΑ και της ΕΕ και δεν αντικατοπτρίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα των Τ/κ.
 
Με αυτή την δήλωση ο κ. Ακιντζί, πρόσθεσε ο γγ του κόμματος Αναγέννησης, «έστειλε μήνυμα στις δυνάμεις κι τις ομάδες από τις οποίες περιμένει στήριξη ενώ πλησιάζουν οι εκλογές». Είναι όμως ξεκάθαρο, συμπλήρωσε, ότι δεν θα αρκέσουν μόνες αυτές για να τον επανεκλέξουν.

 
Ωστόσο, ο κατοχικός ηγέτης, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε, άλλαξε τις ρυθμίσεις απορρίτου του λογαριασμού του, «κλειδώνοντας» την ανάρτησή του.