522 νεοσύλλεκτοι θέλουν να σπουδάσουν Βρετανία – Τι λέει ο ΥΠΠΑΝ

Ο Υπουργός Παιδείας θα θέσει το θέμα αύξησης των διδάκτρων στην Βρετανίδα Υφυπουργό Πανεπιστημίων και Έρευνας

Στο θέμα της αύξησης των διδάκτρων στα Βρετανικά Πανεπιστήμια αναφέρθηκε σήμερα (14/7) ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως είπε, μετά τις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά, έχουν καταγράψει το ενδιαφέρον από φετινούς τελειόφοιτους στρατεύσιμους για να εξασφαλίσουν θέση σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
«Συνολικά, συμπεριλαμβανόμενων όλων των περιπτώσεων και τελειόφοιτων υποψηφίων, οι οποίοι έχουν ήδη κάποια προσφορά από Πανεπιστήμιο, άλλων οι οποίοι έχουν μια προσφορά υπό συνθήκη, η οποία μένει να επιβεβαιωθεί αλλά και η κατηγορία των τελειόφοιτων οι οποίοι ενδιαφέρονται και πρόκειται να προβούν ακόμα σε ενέργειες για να ζητήσουν θέσεις σε Πανεπιστήμια, το σύνολο είναι κάτι περισσότερο από 500 άτομα, τελειόφοιτους. 522 για την ακρίβεια», είπε.

Είναι στη βάση αυτών των στοιχείων, πρόσθεσε, «που θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι σήμερα θα έχει επικοινωνία με την Υφυπουργό Πανεπιστημίων και Έρευνας της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, προωθώντας την ιδέα ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν και οι φετινοί τελειόφοιτοι όσον αφορά τα δίδακτρα όπως και οι συμμαθήτριες τους.

(ΚΥΠΕ)
 

 
27717