Αβερωφ: Δεν αποσύρεται το ν/σ για Ειδικό Δικαστήριο

Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις για προστασία των δανειοληπτών και των ευάλωτων ομάδων, εξήγησε

Την θέση πως, «το νομοσχέδιο που κατατέθηκε τον Γενάρη του 2019, ο περί Δικαστηρίων Νόμος που δίνει δικαιοδοσία στα δικαστήρια να εξετάζουν με διαδικασία-εξπρές υποθέσεις δανειοληπτών, δεν αποσύρεται», εξέφρασε σήμερα (22/1) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

>>> Νεότερο: Έγινε το έλα να δεις για νομοσχέδιο δικαστηρίων – Παρέμβαση Αβέρωφ <<<

>>> Διαβάστε ακόμη: Εκτάκτως στη Βουλή η Γιολίτη για το ν/σ ειδικού δικαστηρίου <<<

Όπως εξήγησε, «αυτό που η κυβέρνηση σε μερικές μέρες θα φέρει ενώπιον της Βουλής, είναι τις τροπολογίες εκείνες, όπως η πολιτική δέσμευση για να προστατεύσουμε τους δανειολήπτες και τις ευάλωτες ομάδες και να έχουμε επιτέλους μια Δικαιοσύνη που εκδικάζει υποθέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε, προστατεύονται οι δανειολήπτες και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες, σημειώνοντας πως «στόχος είναι τις επόμενες μέρες μέσα και από τις τροπολογίες της κυβέρνησης αλλά και ανοιχτοί στη συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής με τα άλλα πολιτικά κόμματα, να υλοποιήσουμε αυτό που είναι και απαίτηση της κοινωνίας αλλά και υποχρέωση ενός κράτους δικαίου». 

«Το αναφαίρετο δικαίωμα του οποιουδήποτε πολίτη να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη περίπτωση των δανειοληπτών να τυγχάνει δίκαιης αλλά και σύντομης λύσης αλλά και σύντομων αποφάσεων», επεσήμανε ο κ. Νεοφύτου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Μ’ αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μια ισορροπία. Από τη θα ικανοποιηθεί το αίτημα το δικαιότατο των δανειοληπτών από την άλλη δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ:

 
24537