Αβέρωφ: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεγράψουμε πόλεις & πατρίδα

«Άρνηση μας στην πενταμερή ισοδυναμεί με το να χάσουμε οριστικά την Αμμόχωστο, τη Μόρφου, την Κερύνεια και την Καρπασία»

Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεγράψουμε ούτε πόλεις, ούτε πατρίδα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι, άρνηση μας στην πενταμερή, «ισοδυναμεί με το να χάσουμε οριστικά την Αμμόχωστο, τη Μόρφου, την Κερύνεια και την Καρπασία».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος απαντούσε στις δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου για το Βαρώσι, ανέφερε πως «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Αμμόχωστο, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Κερύνεια, την Καρπασία, τη Μόρφου και την κατεχόμενη Κύπρο».
 
«Για να πραγματώσουμε το όραμα που έχουμε για τον τόπο μας, είναι μέσω των συνομιλιών, να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε λύση του Κυπριακού», είπε ενώ σχολιάζοντας όσους διαφωνούν με την πενταμερή, τόνισε πως «η άρνηση μας να πάμε στην πενταμερή, ισοδυναμεί με το να χάσουμε οριστικά την Αμμόχωστο, τη Μόρφου, την Κερύνεια και την Καρπασία».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Εμείς, συνέχισε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεγράψουμε ούτε πόλεις, ούτε πατρίδα. «γι αυτό δηλώνουμε πως είμαστε υπέρ, να πάμε στην πενταμερή χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
 
Σε ερώτηση κατά πόσο η πλευρά μας είναι έτοιμη για την πενταμερή, ο κ.Νεοφύτου είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το επιτελείο του ετοιμάζεται και εμείς, ως ΔΗΣΥ, έχουμε ένα κύκλο επαφών την ερχόμενη εβδομάδα».
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ο ίδιος θα έχει συνάντηση με όλους τους Πρέσβεις των χωρών των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και «θα συνεχίσουμε την κινητικότητα και τις ενέργειες μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στη Μ. Βρετανία, στην Ελλάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με τον διεθνή παράγοντα».
 
Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ έγιναν στο περιθώριο περιοδείας του στην περιοχή Πιτσιλιάς.
 
(ΚΥΠΕ)

 
25731