Αβέρωφ: Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά ούτε ελεύθερη κέρκυρα

Οι δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου για το μεταναστευτικό

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους και ερωτηθείς για το μεταναστευτικό και τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Δείτε την αυτούσια δήλωση του Πρόεδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού:

«Σωστά η κυβέρνηση με τα σωστά αντανακλαστικά ιεραρχεί ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος, το μεταναστευτικό. Δεν είμαστε ρατσιστές, από την άλλη δεν μπορεί η χώρα μας να είναι ελεύθερη κέρκυρα. Δεν μπορούμε παρά να πάρει μέτρα η κυβέρνηση, να προστατεύσει τη δημόσια ασφάλεια, να προστατεύσει τους Κύπριους πολίτες, να μην επιτρέψει σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Αλλά έχουμε υποχρέωση να κοιτάξουμε και τον δημογραφικό ιστό της χώρας. Άρα πρέπει εκεί που υπάρχουν δικαιολογημένες περιπτώσεις ούτε απάνθρωποι είμαστε, ούτε ρατσιστές, ούτε για τα μικρά παιδιά, ούτε για κάποιον που πραγματικά είναι κατατρεγμένος, αλλά από την άλλη πρέπει να κάνουμε ένα δίχτυ προστασία για την Κύπρο. Να μην έρχονται αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν προβλήματα, είτε εγκληματικότητας, είτε δημόσιας ασφάλειας και να επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά.

Αυτό που κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει να επιδιώξει η κυπριακή πολιτεία είναι τάχιστα να προβεί σε συμφωνίες επαναπατρισμού, σε διμερείς συμφωνίες. Και πρέπει να παραδεχτούμε αυτό ίσως να έπρεπε να είχαμε κάνει προ καιρού και είναι το αρμόδιο Υπουργείο, η κυβέρνηση, μπράβο στα αντανακλαστικά για αυτή τη μεγάλη σύσκεψη  για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το ζήτημα».
 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

 
27367
Thumbnail