Αβέρωφ για Αμμόχωστο: Ζήτησε να συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε τηλεδιάσκεψη με τον Επικεφαλή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ

Μέσω τηλεδιάσκεψης συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, κ. Μanfred Weber, για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, τις έκνομες ενέργειες κατά της Ελλάδας όσο και τις απειλές για παράνομο εποικισμό της Αμμοχώστου.

>>> Διαβάστε επίσης: Άνοιξαν θέσεις εργασίας στην Ελληνική Τράπεζα – Λεπτομέρειες <<<

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ενημέρωσε ενδελεχώς τον  Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ για το σύνολο των κινήσεων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να εκβιάζεται και να απειλείται. «Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε εκείνους που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», τόνισε ο κ. Νεοφύτου. O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ενημέρωσε επίσης τον κ. Weber για τις τουρκικές απειλές για παράνομο εποικισμό της Αμμοχώστου, οι οποίες παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ.

Τόνισε δε επιπρόσθετα πως οι κινήσεις της Τουρκίας αποτελούν παραβίαση η οποία κινείται κατά της Ευρώπης και ότι η Τουρκία από τη μια προτάσσει την επιθετικότητα και από την άλλη χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να επιβάλλει πίεση στην Ευρώπη και ότι θα πρέπει η απάντηση της ΕΕ πρέπει να είναι δραστική.

>>> Διαβάστε επίσης: Θέλεις να γίνεις Δημόσιος Υπάλληλος; Ανακοινώθηκαν οι εξετάσεις <<<

«Αν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετικότητά της, υπάρχει μόνο μια απόφαση που η Ευρώπη πρέπει να πάρει. Κυρώσεις που θα επιφέρουν κόστος στην Τουρκία», τόνισε ο κ. Νεοφύτου, ζητώντας όπως το θέμα της Αμμοχώστου και των κινήσεων της Τουρκίας συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο κ. Μanfred Weber επανέλαβε την υποστήριξή του προς τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας απέναντι στη μη αποδεχτή συμπεριφορά της Τουρκίας, την οποία ο ίδιος προσωπικά έχει καταδικάσει επανειλημμένως.

Ο κ. Weber τόνισε πως η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που είναι ο πολιτικός σχηματισμός ο οποίος υποστηρίζει τις θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι θα καταβάλλει όλες του τις δυνάμεις για τη διαρκή ανάδειξη των κινήσεων της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα και όργανα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

 
17500
Thumbnail