Αβέρωφ για Μεταναστευτικό: Δεν είμαστε ρατσιστές

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύπρος λόγω μεταναστευτικού»

Εμείς θέλουμε, όσο κανένας άλλος, την επίλυση του Κυπριακού, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως ένα κανονικό κράτος, δεν μπορεί να έχει ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα.
 
Ο κ. Νεοφύτου σχολίαζε δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» επί των επίσημων πρακτικών του ΟΗΕ στη συνάντηση του ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Κράν Μοντανά, το 2017.
 
Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «δίνουμε αγώνα εθνικής επιβίωσης και δικαίωσης από το 1974, στην προσπάθεια να απαλλαχθούμε από την τουρκική κατοχή», προσθέτοντας ότι, «εμείς οι Κύπριοι, θέλουμε, όσο κανένας άλλος, την επίλυση του Κυπριακού, εμείς βιώνουμε τα αποτελέσματα της κατοχής και της τουρκικής εισβολής».
 
Σημείωσε ότι «το πλαίσιο Γκουτέρες έθεσε τις σωστές παραμέτρους για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, προτάσσοντας το θέμα της ασφάλειας ως βασικό» και πως, στο Κραν Μοντανά, ο ΓΓ του ΟΗΕ μίλησε για ένα κανονικό κράτος.
 
«Και ένα κανονικό κράτος δεν μπορεί να έχει ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα», τόνισε ο κ. Νεοφύτου, επαναλαμβάνοντας ότι οι Ε/κ είναι οι πρώτοι που επιθυμούν τη λύση, φτάνει η τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της.
 
 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύπρος λόγω μεταναστευτικού
 
Το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε ένα ακόμα μεγάλο εθνικό ζήτημα και η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε εξάλλου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Αναφερόμενος στο θέμα, ο κ.Νεοφύτου είπε πως «δυστυχώς, το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε ένα ακόμα μεγάλο εθνικό ζήτημα που αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας, που επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά, είναι κίνδυνος αύξησης της εγκληματικότητας αλλά και κίνδυνος αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου».
 
Την ίδια ώρα τόνισε πως, «δεν είμαστε ρατσιστές» και ότι «βεβαίως και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε στο απροστάτευτο παιδί, στον μετανάστη που έχει κινδυνεύσει από ένα απαράδεκτο καθεστώς στη χώρα του».
 
Από την άλλη όμως, υπέδειξε, αποτελεί υποχρέωση της Κυβέρνησης - «και στέκομαι δίπλα της» - να προστατεύσει και τον Κύπριο.
 
Η χώρα, συνέχισε, «δεν μπορεί να γίνει ελεύθερη Κέρκυρα και 4% ροές δεν μπορεί να τις αντέξει η Κύπρος», καλώντας την αντιπολίτευση να το αντιληφθεί, όπως είπε.
 
«Η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αντί να ερίζουμε μεταξύ μας, να στηρίξουμε όλοι την Κυβέρνηση για την προστασία του τόπου μας, χωρίς να στέλνουμε ξενοφοβικά και ρατσιστικά μηνύματα», συμπλήρωσε.
 
Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ έγιναν στο περιθώριο επίσκεψης του σε εταιρεία τεχνολογίας, στη Λεμεσό, με τον ίδιο να εκφράζει τη βεβαιότητα του πως, με τα νέα κίνητρα που πρόσφατα εξήγγειλε η Κυβέρνηση,  η Κύπρος μπορεί να γίνει «tech island» της ανατολικής Μεσογείου.
 
Λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις στον τόπο μας», ο Αβέρωφ Νεοφύτου πρόσθεσε πως «μπορούμε και θα φτιάξουμε την καλύτερη Κύπρο, την ποιοτική Κύπρο, που ανοίγει ορίζοντες στους νέους ανθρώπους».
 
«Τα δυνατά μυαλά του τόπου μας μπορούν να δημιουργήσουν και να επενδύσουν και να έχουν σημαντικά μερίσματα και οικονομικά και κοινωνικής καταξίωσης», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο ίδιος καταγράφει, μέσα από τις επισκέψεις του, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες.
 
(ΚΥΠΕ)

 
27508