Αβέρωφ - Κορωνοϊός: Να ληφθούν προληπτικά μέτρα

«Για να μην ξεφύγει η κατάσταση»

Εμείς και οι οικογένειες μας θέλουμε να ζήσουμε ελεύθερα Χριστούγεννα χωρίς περιορισμούς, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού.
 
O Νεοφύτου, που μιλούσε ύστερα από επίσκεψη στον Κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας, κλήθηκε να αναφέρει κατά πόσον στη συνάντηση που είχε σήμερα (22/11) το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, συζήτησαν και τα μέτρα που θα ληφθούν για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Αυτά, απάντησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «αφορούν την επιδημιολογική ομάδα που θα συζητήσει με τον Υπουργό Υγείας και στη συνέχεια στο Υπουργικό Συμβούλιο. Θεωρώ ότι η επιστήμη πρέπει να είναι μπροστά από τους πολιτικούς σε αυτά τα σημαντικά θέματα διαχείρισης μιας παγκόσμιας πανδημίας».
 
Ανέφερε πως, «να χτυπήσουμε ξύλο μέχρι σήμερα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Πρέπει να αποφύγουμε να μπούμε σε κίνδυνο ενός νέου lockdown». Σημείωσε πως «θέλουμε μετά τον Φεβρουάριο του 2020, εμείς και οι οικογένειες μας να ζήσουμε Χριστούγεννα ελεύθερα χωρίς περιορισμούς. Αρα θα πρέπει να πάρουμε τα προληπτικά μέτρα, να μην μας ξεφύγει η κατάσταση».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον μαζί με άλλους πολιτικούς αρχηγούς θα αναλάβει πρωτοβουλία για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά του Covid-19, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε πως «σέβομαι το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ενός να επιλέξει αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Αυτό που θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων μας, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, είναι να μην θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας».
 
Σημείωσε επίσης πως είναι «δικαίωμα του οποιοδήποτε αν θα εμβολιαστεί ή όχι» και πρόσθεσε πως «έχουμε υποχρέωση να μην διασπείρουμε τον ιό και να μην θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία αγαπημένων μας προσώπων, συνανθρώπων και συμπολιτών μας».
 
Οσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον  Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως «με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντόμαστε συχνά ως ηγεσία του ΔΗΣΥ. Είμαστε μια παράταξη που στήριξε και στηρίζει την κυβέρνηση και στις επιτυχίες και στα δύσκολα, χωρίς δυνατή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος», προσθέτοντας ότι «για να έχει δυνατή κυβέρνηση χρειάζεται και ένα δυνατό κόμμα για τη στηρίζει».
 
Πρόσθεσε πως «όταν η κυβέρνηση έχει επιτυχίες για το καλό της κοινωνίας, όταν ο τόπος πάει μπροστά, η δική μου παράταξη παίρνει το δικό της μέρισμα. Μ’ αυτή την προσέγγιση, όπως κάναμε τα τελευταία εννέα χρόνια θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση για εκπλήρωση του προγράμματος της, μέχρι που η λαϊκή ετυμηγορία θα επιλέξει τη νέα διακυβέρνηση του τόπου».
 
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στον Κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «το Σάββατο μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρακολουθήσαμε τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στη Λεμεσό. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναβαθμίζεται και για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει την πλήρη αυτονομία και αυτό που άξιζε εδώ και δεκαετίες». Ανέφερε στη συνέχεια ότι «η Υπηρεσία μετεξελίσσεται όχι μόνο στο να δρα σε θέματα φωτιάς αλλά και να βοηθά τους συνανθρώπους μας, επιχειρήσεις, την κοινωνία, Δήμους και οργανωμένα σύνολα» στις συνθήκες των καιρικών φαινομένων που ζούμε καθημερινά, λόγω της κλιματικής αλλαγής.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Αρχιπύραρχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύβιο Χατζηβασιλείου, στους συνεργάτες του και στο σύνολο της Πυροσβεστικής Δύναμης «για το αξιολογότατο έργο που επιτελούν και με την ευχή να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα. Αυτές οι εφιαλτικές εμπειρίες του μαύρου Ιούλη του 2011 να μην τις ξαναζήσει η κυπριακή κοινωνία, ούτε το Πυροσβεστικό Σώμα», είπε.
 
Επανέλαβε επίσης «τη στήριξη μας, τα συγχαρητήρια μας  για την εξαίρετη δουλειά που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Είμαι σίγουρος πως η κυβέρνηση μας προχωρεί και στην αναβάθμιση των υποδομών αλλά και του εξοπλισμού, ούτως ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου, να είναι μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή Υπηρεσία».
 
Από την πλευρά του Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύβιος Χατζηβασιλείου εξέφρασε ικανοποίηση για την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας, σημείωσε πως «αυτές οι επισκέψεις μας τονώνουν το ηθικό και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε» και ευχαρίστησε «όλα τα κόμματα για τη στήριξη τους στην προσπάθεια της Υπηρεσίας να αυτονομηθούμε, αφού αυτονομηθήκαμε με τη στήριξη όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως».
 
Πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση είναι στο πλευρό μας και έχουμε μια μεγάλη προσπάθεια για αλλαγή τόσο του πεπαλαιωμένου μας στόλου και του εξοπλισμού μας αλλά και ένα κτιριακό πρόγραμμα που ήδη βρίσκεται στο μέσον του. Εχουμε παραδώσει τον Πυροσβεστικό Σταθμό της Λεμεσού, ενώ ο Σταθμός του Βασιλικού, που είναι στολίδι για μας, παραδίδεται στο τέλος του μήνα».
 
Ακόμα έχουν παραδοθεί και λειτουργούν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πέρα Χωρίου Νήσου, της Αθηένου ενώ είμαστε στο κατασκευαστικό στάδιο για τον Πυροσβεστικό Σταθμό Κυβίδων. Ακόμα το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα ξεκινήσει ο νέος Σταθμός Υπαίθρου Πάχνας ενώ τον επόμενο χρόνο αναμένεται αρχίσουν οι εργασίες του δεύτερου Σταθμού της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου στην Αγία Νάπα, που θα είναι εφάμιλλος των σταθμών που έχουν ήδη παραδοθεί».
 
Ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει σχεδιασμός τα επόμενα δέκα χρόνια οι Σταθμοί να είναι άρτια στελεχωμένοι και να μην έχουμε το είδος του Σταθμού όπως αυτός της Λάρνακας, που είναι ο πιο παλιός. Ο συγκεκριμένος Σταθμός κατασκευάστηκε το 1958, ενώ πέρυσι έγινε μια προμελέτη η οποία κατέδειξε πως αν και στο χώρο δεν μπορεί να κτιστεί ένας Σταθμός τύπου Βασιλικού ή Λεμεσού, εντούτοις θα αναπτυχθεί κατακόρυφα, με τρεις ορόφους και υπόγειο, σύγχρονος που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε επεισόδιο στην πόλη και επαρχία Λάρνακας».
 

ΚΥΠΕ

 
27128