Αβέρωφ: Λύσεις 2 κρατών δεν είναι αποδεκτές στη διεθνή κοινότητα

Τι λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου

Λύσεις δύο κρατών δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε από τη διεθνή κοινότητα ούτε από εμάς και είναι γνωστό στην Τουρκία ότι δια την εισδοχή της Κύπρου στην ΕΕ, έχει θωρακιστεί εσαεί μια κυριαρχία, τονίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στο χωριό Λόφου της Λεμεσού και ερωτηθείς για την τριμερή συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ερσίν Τατάρ, τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, ο κ. Νεοφύτου έκανε λόγο για «τεράστιες δυσκολίες, λόγω του τείχους που χτίζει η άλλη πλευρά με τις απαράδεκτες θέσεις για δύο κράτη» και εξέφρασε τη στήριξη του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην προσπάθειά του να σπάσει το αδιέξοδο και να περάσει το μήνυμα, όπως και ο διεθνής παράγοντας, επαναλαμβάνει, ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

«Ξέρει ο Ερντογάν ότι δια της εισδοχής της Κύπρου στην ενωμένη Ευρώπη θωρακίστηκε και η μία διεθνής οντότητα και τώρα και πάντα ολόκληρη η Κύπρος έχει μπει στην Ευρώπη άσχετα αν στο κατεχόμενο τμήμα δεν εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αλλά θωρακίστηκε εσαεί μία κυριαρχία, αρά λύσεις δύο κρατών δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε από τη διεθνή κοινότητα και από εμάς. Από την άλλη καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο με ευελιξία, έτοιμοι για μονοπάτια - μπορεί να είναι πιο δύσκολα - αλλά που καταλήγουν σε ένα στόχο. Στην επανένωση του τόπου μας με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου ρωτήθηκε κατά πόσον έχει επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. «Συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο τόσο στο Εθνικό Συμβούλιο όσο και κατ ιδίαν, μου εξήγησε τη θέση που θα κρατήσει στα ΗΕ όπως την άκουσε όλη η κοινωνία» ανέφερε.

(ΚΥΠΕ)