Αβέρωφ: Μονόδρομος για τα ΗΕ το αδιέξοδο στο Κυπριακό

Είναι μονόδρομος και για τα ΗΕ να βρουν τρόπο να σπάσουν το αδιέξοδο στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από επίσκεψη στον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (ΚΦΙΚΒ).
 
Ερωτηθείς κατά πόσον βιώνουμε την χειρότερη φάση του Κυπριακού από πλευράς στασιμότητας, πέραν από τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «όντως υπάρχει μια στασιμότητα και ένα πολιτικό περιβάλλον μετά και από τη μη κατάληξη να οριστεί ειδικός αντιπρόσωπος (του ΓΓ ΟΗΕ)».
 
Ανέφερε ότι μπορεί να καθυστερήσει μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες, τρεις, τέσσερις, ένα ή δύο μήνες, αλλά «θα βρεθεί ο τρόπος για να ξεκινήσουν επαφές στην προσπάθεια να επαναρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος».
 
«Και ευθύνη των ΗΕ είναι, αλλά και εμείς ως ελληνοκυπριακή κοινότητα να συνεχίσουμε να στέλνουμε όπως στέλνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ξεκάθαρη και απόλυτη θέση ότι είναι πανέτοιμος να επαναρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος χωρίς τις απαράδεχτες προϋποθέσεις της Τουρκίας, στην προσπάθεια να εξεύρουμε λύση του Κυπριακού εντός των συμφωνημένων παραμέτρων του ΟΗΕ», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

(ΚΥΠΕ)

 
25706