Αβέρωφ: Αν πάει στο Ανώτατο ο Οδυσσέας θα έχουμε προϋπολογισμό

Αν υπάρξει γνωμάτευση από το Ανώτατο ως τις 20/1 τότε ο προϋπολογισμός μπορεί εγκαίρως να εγκριθεί, είπε ο κ. Νεοφύτου

Την εκτίμηση πως, εάν ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι δυνατή η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμό για το 2021 εγκαίρως εντός Ιανουαρίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Νεοφύτου αφού εκτίμησε πως ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα εγκριθεί μέσα στην άλλη βδομάδα, τόνισε πως μια τέτοια αρνητική εξέλιξη θα οδηγήσει τον τόπο σε αχαρτογράφητα νερά και θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ στον τόπο. 

Σχολιάζοντας την ίδια ώρα την απόφαση του ΔΗΚΟ να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό εάν η Κυβέρνηση δεν παραδώσει έγγραφο των φακέλων των πολιτογραφήσεων στον Γενικό Ελεγκτή, σημείωσε πως το ζήτημα είναι καθαρά θεσμικό.

>>> Διαβάστε ακόμη: Παρέμβαση Αβέρωφ για επίλυση αδιεξόδου για φακέλους& προϋπολογισμό <<<

Ως εκ τούτου, συνέχισε, υπάρχει η δυνατότητα ο Γενικός Ελεγκτής να αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για γνωμάτευση και το ζήτημα να ξεκαθαριστεί σε μερικές εβδομάδες. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν υπάρξει γνωμάτευση από το Ανώτατο ως τις 20 Ιανουαρίου τότε ο κρατικός προϋπολογισμός μπορεί εγκαίρως να εγκριθεί και η Κυβέρνηση να μην χρειαστεί να προσφύγει στα δωδεκατημόρια. 

Ανέφερε, ακόμη ότι πιστώνει τον Γενικό Ελεγκτή με την εξυπνάδα να αντιληφθεί ότι το λιγότερο χρησιμοποιείται ως πολιτικό εξάρτημα του ΔΗΚΟ.
 

 
23410