Αβέρωφ: Το Πρόγραμμα Διαβατηρίων δεν πρέπει να χαθεί-να διορθωθεί

Ωστόσο, όσα διαβατήρια δόθηκαν με ψευδή στοιχεία ή παραπλάνηση πρέπει να ανακληθούν, τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων βοήθησε σημαντικά την κυπριακή οικονομία, τα διαβατήρια όμως της Κυπριακής Δημοκρατίας που δόθηκαν με ψευδή στοιχεία ή παραπλάνηση πρέπει να ανακληθούν, δήλωσε τη Δευτέρα (31/8) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Να ανακληθούν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας εκεί και όπου δόθηκαν με ψευδή στοιχεία παραπλανώντας την πολιτεία, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της χώρας μας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου, σε εφ’  όλης της ύλης Διάσκεψη Τύπου στην οποία χαρακτήρισε ύποπτους για τη διαρροή πληροφοριών για πολιτογραφήσεις στο «Αλ Τζαζίρα» όλους τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων μη εξαιρουμένου του ιδίου.

Πιο συγκεκριμένα, για το επενδυτικό πρόγραμμα και τις πολιτογραφήσεις ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «σαφέστατα» βοήθησε την κυπριακή οικονομία όμως την ίδια ώρα «βεβαίως δημιούργησε και προβλήματα στην αξιοπιστία και στο κύρος της χώρας μας όπως επίσης βεβαίως υπήρξαν ελλείψεις και κενά στο επενδυτικό πρόγραμμα».
 
>>> Διαβάστε ακόμη τι είπε ο Αβέρωφ για ΟικονομίαΕθνικόΥγεία ,<<<

«Για αυτό και η Κυβέρνησή μας με σειρά πρωτοβουλιών και σε συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα βελτίωσε το πρόγραμμα και πιστεύω ότι μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν το 2019 από την Κυβέρνηση, την συμβολή τριών ανεξάρτητων συμβουλευτικών οίκων αλλά και τις αλλαγές στο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο, έκλεισαν, τρύπες, αδυναμίες και κενά του επενδυτικού προγράμματος», συνέχισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Αναφέρθηκε και σε «εξόφθαλμες περιπτώσεις (στις οποίες δόθηκαν διαβατήρια βάσει του επενδυτικού προγράμματος) που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας είτε από κάποιους που με ψευδή στοιχεία παραπλάνησαν την πολιτεία ή έγιναν πιθανά λάθη λόγω των κενών που προκύπταν στο σύστημα, παρά τις σημαντικότατες βελτιώσεις που έχουν επέλθει».
 
Οπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «για να μην διακινδυνεύουμε να χαθεί αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα επαναφέρουν το τρομένο κύρος και την αξιοπιστία της χώρας μας και δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκεί που υπήρξαν εκ μέρους αιτητών απάτες, ή λάθη να ανακληθούν τα διαβατήρια και να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, υπάρχουν οι δυνατότητες να το πράξουμε σεβόμενοι και το κράτος δικαίου».
 
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το θέμα των διαρροών στο αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι αυτές είναι «αναίσχυντες, ωστόσο δεν είμαι εξ εκείνων που θα πω ότι επειδή κακώς έγιναν οι διαρροές δεν τις λαμβάνω υπόψιν και ανεξάρτητα των κινήτρων του σταθμού ή αυτών που έκαναν τις διαρροές είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και εκεί που υπάρχουν κενά να πάρουμε αποφάσεις, ξεκάθαρα».
 
Πρόσθεσε ότι «τίθεται το ερώτημα ποια τα ελατήρια κάποιου να βρει αυτό τον συγκεκριμένο σταθμό γιατί φαίνεται ότι από την Κύπρο διέρρευσαν αυτά τα στοιχεία για τον οργανισμό εάν υπάρχουν πολιτικά ή άλλα ελατήρια».
 
Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «για μένα ταπεινά ξεκάθαρο, είναι πως φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι η διαρροή έγινε και τα έγγραφα δόθηκαν γιατί είναι οι σφραγίδες (βούλες) της Βουλής με τα σημειώματα και τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής σε οκτώ (8) πολιτικούς αρχηγούς και δέκα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών και ενδεχομένως κάποια από τα μέλη να είναι και Πρόεδροι κομμάτων».
 
 «Αρα μιλάς για ένα σύνολο μάξιμουμ 18 ατόμων και είμαι ένας από τους υπόπτους των διαρροών αλλά οι πιθανοί δεν ξεπερνούν τους 18 μάξιμουμ», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Ήτοι, οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και το Προεδρείο και μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής. 

Δείτε τις δηλώσεις του:

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ΚΥΠΕ - Αργυρώ Αγγελίδου
 

 
14584
Thumbnail