Αβέρωφ: Θετικό ότι αναμένεται ο διορισμός ειδικού αντιπροσώπου

Πώς σχολίασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ την Άτυπη Τριμερή

Για το κυπριακό και τις επερχόμενες εξελίξεις ρωτήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας τα εξής:
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόσο στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ήταν απόλυτα ξεκάθαρος για το πλαίσιο λύσης του κυπριακού που δεν είναι άλλο από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, όπως καθορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και απόλυτα ξεκάθαρος για τους 13 λόγους που υπάρχει αυτή η κατάσταση στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της τουρκικής κατοχής και της τουρκικής προκλητικότητας.
 
Το χθεσινό γεύμα με τον Γενικό Γραμματέα έχει κάτι θετικό. Για εμένα αρκετά θετικό είναι το ότι αναμένεται ο διορισμός αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα για να συνεχίσει το έργο της κ. Λουτ. Χρειαζόμαστε τον διάλογο γιατί είναι μόνο μέσα από τον διάλογο που μπορούμε να σπάσουμε τα αδιέξοδα. Χωρίς να αλλάζουμε τους στόχους μας, πρέπει όπως το απέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δηλώνουμε πάντα την ετοιμότητα μας για τον διάλογο, όπως επίσης και να δώσουμε σημασία σε μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης που βελτιώνουν το κλίμα το οποίο είναι απαραίτητη η βελτίωσή του στην προσπάθεια να έχουμε ένα ουσιαστικό διάλογο για την επίλυση του κυπριακού».

 
27317