Εκτεθειμένος ο ΠτΔ για δεύτερο ιδιωτικό ταξίδι στις Σεϋχέλλες, λέει το ΑΚΕΛ

Ακόμα πιο εκτεθειμένος θεσμικά και πολιτικά είναι ο Αναστασιάδης, ανέφερε σε δήλωση του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Αυτούσια η δήλωση:

Η επιβεβαίωση του δεύτερου ιδιωτικού ταξιδιού του ΠτΔ στις Σεϋχέλλες τον Αύγουστο του 2015, μετά από κοινοβουλευτική ερώτηση και σχετική απάντηση από την Προεδρία, αφήνει ακόμη πιο έντονα, πολιτικά και θεσμικά εκτεθειμένο τον κ. Αναστασιάδη. Ειδικότερα, στην απάντηση επιβεβαιώνονται οι δαπάνες για το επίδομα εξωτερικού των δυο αστυνομικών της προεδρικής φρουράς αλλά όχι οποιεσδήποτε δαπάνες για αεροπορικά εισιτήρια.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Υπενθυμίζουμε ότι όταν υποβάλαμε συγκεκριμένο ερώτημα επί τούτου τον περασμένο Φεβρουάριο σε συνεδρία της Επ. Ελέγχου της Βουλής, οι εκπρόσωποι του κ. Αναστασιάδη είχαν διαψεύσει την πραγματοποίηση του δεύτερου οικογενειακού ταξιδιού του ΠτΔ στις Σεϋχέλλες.
Υπενθυμίζουμε, ακόμη, ότι ουδέποτε ο κ. Αναστασιάδης ανέλαβε πραγματικά την ευθύνη ούτε και αναγνώρισε ως λάθος την αποδοχή προσωπικής δωρεάς για το δεύτερο ταξίδι στις Σεϋχέλλες με το πολυτελές τζετ του Κυπροποιημένου Σαουδάραβα φίλου του.

Αναμένουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης, μετά και τη σχετική επίσημη διάψευση της απάντησης που έδωσαν οι εκπρόσωποι του στη Βουλή, δεν θα επαναλάβει εαυτόν, όπως την προηγούμενη φορά που αρνιόταν πεισματικά για μήνες ολόκληρους να απαντήσει στα ερωτήματα που θέταμε για το ταξίδι στις Σεϋχέλλες τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα βρει το πολιτικό θάρρος να πει χωρίς χρονοτριβή όλη την αλήθεια και να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του.

Σε κάθε περίπτωση, ως ΑΚΕΛ θα ζητήσουμε να συνεχιστεί η συζήτηση του θέματος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

 
10855
Thumbnail

Νέες αποφάσεις για τις διελεύσεις ανακοίνωσε χθες βράδυ η «υποεπιτροπή μεταδοτικών ασθενειών» του «υπουργείου υγείας», που είναι πλέον η αρμόδια για τα θέματα Covid 19 στα κατεχόμενα, που όμως δεν περιλαμβάνουν αλλαγές είτε για τις κατηγορίες των Τ/κ που έρχονται για λόγους εργασίας, σπουδών ή θεραπείες στις ελεύθερες περιοχές, ούτε το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στο «νότο», οι μαθητές και ασθενείς υπό θεραπεία, θα μπορούν να πραγματοποιούν διελεύσεις με τον όρο της παρουσίασης του τεστ PCR κάθε 15 μέρες και υπό την προϋπόθεση να μην έχουν ταξιδέψει εκτός νησιού τις τελευταίες 14 ημέρες. Εάν ταξίδεψαν, θα εφαρμοστούν τα ισχύοντα ανάλογα με την χώρα στην οποία ταξίδεψαν και σε ποια κατηγορία ανήκει. Ο κανόνας αυτός, αναφέρεται, θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι τις 21 Ιουλίου 2020.

ad1mobile

>>> Διαβάστε ακόμη: Θα γίνετε Δημόσιοι; Ανοίγουν 100άδες θέσεις (ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΕΩΝ) <<<
 
Για τους πολίτες του ψευδοκράτους που διαμένουν στην Πύλα, έχει αποφασιστεί ότι θα χρειάζεται για τις διελεύσεις μόνο ένα τεστ PCR κατά την πρώτη διέλευση.
 
Εκτός των προαναφερόμενων ομάδων και σύμφωνα με την υποεπιτροπή του «υπουργείου υγείας» όσοι πολίτες του ψευδοκράτους περνούν στην «νότια Κύπρο» και όσα άτομα έρχονται από την «νότια Κύπρο», θα μπορούν να διέρχονται από τα οδοφράγματα με ένα μόνο τεστ PCR, υπό τον όρο ότι δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό τις τελευταίες 14 ημέρες. Σε αυτά τα άτομα θα γίνει τυχαία δειγματοληψία για PCR.
 
Τα άτομα που θα πάνε από τον «βορρά» στην Τουρκία για σύντομο διάστημα πέντε ημερών (της 5ης περιλαμβανομένης) κατά την επιστροφή τους θα κάνουν δύο τεστ PCR, ένα κατά την άφιξη και ένα μεταξύ 5ης και 7ης ημέρας στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.
 
Όσοι, συνεχίζει η ανακοίνωση, θέλουν να πάνε στο ψευδοκράτος μέσω των ελεύθερων περιοχών, πολίτες του ψευδοκράτους ή ξένοι υπήκοοι, θα ισχύουν οι κανόνες που αφορούν την χώρα προέλευσής τους και θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά κάνει PCR ενώ θα μπορούν να περνούν μόνο από τα οδοφράγματα του Αγίου Δομετίου και του Περγάμους.
 
Επαναλαμβάνεται ότι για τις χώρες που βρίσκονται στην κατηγορία Α θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR των τελευταίων 72 ωρών και δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα. Όσοι δεν έχουν κάνει το τεστ θα τους γίνεται από το «υπουργείο υγείας» και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θα μένουν σε καραντίνα, επωμιζόμενοι το κόστος και του τεστ και της καραντίνας.

Η «υποεπιτροπή μεταδοτικών ασθενειών» λαμβάνοντας υπόψη την μείωση των κρουσμάτων στην Βρετανία, αποφάσισε – όπως αναφέρεται – ότι οι πτήσεις από το ΗΒ μπορούν να ξεκινήσουν στις 16 Ιουλίου και όσοι έρχονται θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 3 έως 5 ημερών. Κατά την άφιξη θα τους γίνεται δεύτερο PCR και θα είναι υποχρεωτική η καραντίνα 7 ημερών, που μόλις τελειώσει θα υποβάλλονται σε τρίτο τεστ ΡCR για να μπορέσουν να βγουν από αυτή.

ad2mobile

>>>Διαβάστε επίσης: Μισθοί ανδρών/γυναικών: Μικραίνει η διαφορά, έρχονται & νέα μέτρα <<<
 
Για τις διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο, τα ΗΕ, την ΕΕ, τις Βρετανικές Βάσεις και παρόμοιες διεθνείς οργανώσεις, όπως αναφέρεται, το προσωπικό τους θα περνά με αρνητικό PCR στην πρώτη διέλευση.  Ωστόσο για τους πολίτες του ψευδοκράτους που εργάζονται στην νεκρή ζώνη, το επιτόπιο προσωπικό των ΗΕ και οι πολίτες του ψευδοκράτους που εργάζονται στις Βάσεις θα πρέπει  να έχουν αρνητικό PCR κάθε 15 μέρες.
 
Πολίτες από χώρες στην κατηγορία Γ, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR 72-120 ωρών, θα τους γίνεται δεύτερο τεστ κατά την άφιξη και θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών σε κέντρα καραντίνας που θα τους υποδείξει το «υπουργείο υγείας».
 
Αρνητικό PCR 72-120 ωρών θα απαιτείται και από τους πολίτες χωρών που ανήκουν στην κατηγορία Β, στους οποίους επίσης θα γίνεται δεύτερο PCR και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θα μένουν απομονωμένοι στο ξενοδοχείο ή το τουριστικό κατάλυμα όπου έκαναν κράτηση ή στο σπίτι τους.
 
Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι η μη τήρηση των αποφάσεων θα επιφέρει βαριές ποινές.

(ΚΥΠΕ)
 

article 1