ΑΚΕΛ: Ανησυχεί για το Κυπριακό και τις προοπτικές του

Όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Την ανησυχία για το σκηνικό που διαμορφώνεται, σε σχέση με το Κυπριακό και τις προοπτικές του εξέφρασε το ΑΚΕΛ σήμερα 15 Ιουνίου σε ανακοίνωσή του.
 
"Καθώς πυκνώνουν οι διεργασίες ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Τουρκία, εκφράζουμε την ανησυχία μας για το σκηνικό που διαμορφώνεται σε σχέση με το Κυπριακό και τις προοπτικές του. Η γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση και εν γένει η κυπριακή διπλωματία δεν αποδίδει με αποτέλεσμα η Τουρκία να συνεχίζει την τακτική της δημιουργίας νέων τετελεσμένων". Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει, "ως αποτέλεσμα του διαπραγματευτικού κενού άρχισαν να παρεισφρέουν στο Κυπριακό «νέες ιδέες» οι οποίες συνιστούν μετακίνηση από υφιστάμενες συγκλίσεις προς τουρκικές θέσεις".
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η κυβέρνηση οφείλει να πάρει αποφασιστικές πρωτοβουλίες που να ενισχύουν την αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς έναντι της διεθνούς κοινότητας για λύση και επανένωση στο πλαίσιο της ΔΔΟ και να θέτουν την Τουρκία προ των ευθυνών της για το Κυπριακό. Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει εδώ και μήνες μια συνολική πρόταση για το πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να δράσει η ελληνοκυπριακή πλευρά το επόμενο διάστημα",
 
"Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι τυχόν οριστικοποίηση της διχοτόμησης του νησιού θα σημάνει την πιο καταστροφική καμπή στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου. Μόνο η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας μέσα από την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού μας και των επερχόμενων γενιών της Κύπρου", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 
23521