Νέα ερωτήματα ΑΚΕΛ για το δεύτερο ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σεϋχέλλες

«Για το ταξίδι του 2017 στις Σεϋχέλλες με το ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα φίλου του, ο κ. Αναστασιάδης χρειάστηκε 4 μήνες και δύο εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για να παραδεχθεί την αλήθεια. Πόσους μήνες άραγε θα χρειαστεί για να απαντήσει για το άλλο του ταξίδι στις Σεϋχέλλες, αυτό του 2015;», διερωτήθηκε σήμερα (22/5) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Όπως είπε, «εξ όσων προκύπτει από τις απαντήσεις της Προεδρίας στη Βουλή για το άλλο ταξίδι του Προέδρου –αυτό του 2015- δύο αστυνομικοί της Προεδρικής Φρουράς έλαβαν επίδομα εξωτερικού για τη συνοδεία του Προέδρου στο ταξίδι, αλλά δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε δαπάνες για αεροπορικά εισιτήρια». 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Ποιος άραγε έχει καλύψει τα εισιτήρια; Πώς έγινε η μετάβαση του Προέδρου το 2015; Για τις διακοπές του 2017, ο κ. Αναστασιάδης είχε δηλώσει ότι χρησιμοποίησε το τζετ του Σαουδάραβα επειδή έτυχε να πηγαίνει την ίδια μέρα στον ίδιο προορισμό. Μήπως έτυχε και το 2015 να πηγαίνει το ίδιο τζετ στις Σεϋχέλλες;», διερωτήθηκε.

«Οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια», τόνισε.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για άλλη μια φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με θέματα διαφάνειας, δεοντολογίας και πολιτικής ηθικής. Το ελάχιστο που οφείλει στους πολίτες του τόπου είναι μια ειλικρινή απάντηση», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.
 

 
10858
Thumbnail

Τετραμερής Αεροναυτική Άσκηση, με τη συμμετοχή μονάδων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λεμεσού, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των τεσσάρων Ευρωπαϊκών χωρών στο τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, στην αεροναυτική άσκηση συμμετείχαν η Φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η Γαλλική Φρεγάτα «ACONIT»  με το οργανικό της ελικόπτερο, η Ιταλική Φρεγάτα «ALPINO» με το οργανικό της ελικόπτερο, ενώ από  Κυπριακής πλευράς συμμετείχαν τα Περιπολικά Πλοία «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», «ΓΕΩΡΓΙΟΥ», «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ» , το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» της Διοικήσεως Ναυτικού του ΓΕΕΦ, 2 ελικόπτερα της Διοικήσεως Αεροπορίας του ΓΕΕΦ και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Άκατος «ΘΗΣΕΑΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

ad2mobile


 
Ο σχεδιασμός και ο συντονισμός της άσκησης διεξήχθη από το ΓΕΕΦ σε συνεργασία με τα Επιτελεία των τριών χωρών. Επιπλέον τα πιο πάνω μέσα συμμετείχαν σε εικονικό επεισόδιο Έρευνας και Διάσωσης υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

(ΚΥΠΕ)

article 1