Απορρίφθηκε η προσφυγή ΑΚΕΛ για όνομα - ''Να πάτε Εκλογοδικείο''

Έστειλε το ΑΚΕΛ στο Εκλογοδικείο το Δικαστήριο

Εξέλιξη για το θέμα με το όνομα των κομμάτων που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο προέκυψε στο Διοικητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε το ΑΚΕΛ. 

Το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του ΑΚΕΛ για το όνομα στο ψηφοδέλτιο. Παρέπεμψε το ΑΚΕΛ στο Εκλογοδικείο το οποίο έχει αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο θέμα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε ότι "το Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την υπόθεση και ότι αρμοδιότητα έχει το Εκλογοδικείο".

«Εμείς ως ΑΚΕΛ, επειδή εμμένουμε στην θέση μας ότι είναι παράνομη η απόφαση του Εφόρου Εκλογής να μην αποδεχτεί το όνομα του εκλογικού μας συνδυασμού ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, ήδη ξεκινήσαμε από τις 9.00 να υποβάλουμε ενστάσεις στην απόρριψη του ονόματος του εκλογικού μας συνδυασμού σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες», πρόσθεσε.  

Παράλληλα, συνέχισε, «σε νομικό επίπεδο θα προχωρήσουμε με καταχώρηση αριθμού προσφυγών που θα αφορούν το σύνολο των εκλογικών περιφερειών και την επόμενη των εκλογών διατηρούμε ανοικτή την προοπτική προσφυγής σε Εκλογοδικείο ή σε Εκλογοδικεία».

Ερωτηθείς αν επηρεάζονται τα ψηφοδέλτια, ο κ. Δαμιανού είπε ότι αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει ο Έφορος Εκλογής.

Ως γνωστόν το ΑΚΕΛ ενώ επίσημα είναι εγγεγραμμένο ως ΑΚΕΛ στα ψηφοδέλτια ήθελε να αναγράφεται ως ΑΚΕΛ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. 

Το θέμα προέκυψε αρχικά με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ και το Κόμμα των Κυνηγών αλλά εκ των πραγμάτων από την στιγμή που έγινε γνωμάτευση επηρεάζονταν και όσα κόμματα είχαν προσθετικές λέξεις στα ψηφοδέλτια.

 
27508